Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης: Άλλα 9.700 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πάνω από 25.000 κρούσματα

Πλεύρης: Άλλα 9.700 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πάνω από 25.000 κρούσματα
Αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα
Άλλα 9.688 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εντοπίστηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα χθεσινά 16.000 θετικά self test.
«Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατομμύρια τεστ.
«Είναι ένα ακόμη επιχείρημα ότι αυτά τα παιδιά, αν δεν ήταν ανοιχτά τα σχολεία, δεν θα εντοπίζονταν» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.
Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα υποβληθούν και σε τρίτο τεστ μεθαύριο Πέμπτη 13/1.
Σε σχέση με το εάν τα κρούσματα που καταγράφονται με self test στα σχολεία συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή του ΕΟΔΥ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν με rapid test, εκτιμώντας ότι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Ερωτηθείς για το πώς εκτιμά ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι περιμένουμε αρρυθμίες όπως και σε όλη την κοινωνική ζωή λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της Omicron, κάτι που θα αντιμετωπιστεί με τηλεκπαίδευση όπου χρειαστεί ή με αντικατάσταση.

Παράθυρο για χαλάρωση περιορισμών

Αναφορικά με την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων ο κ.Πλεύρης είπε ότι κάποιοι περιορισμοί ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει με την επιτροπή για το εάν χρειάζεται να παραταθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των περιορισμών όσον αφορά τη μουσική στην εστίαση και το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα.
Όσον αφορά τις νοσηλείες στα νοσοκομεία ο κ. Πλεύρης είπε ότι παραμένει ισορροπία μεταξύ Omicron και Delta παρά το γεγονός ότι η Omicron κυριαρχεί στην κοινότητα.
Ειδικότερα ανέφερε ότι οι το 50% των νοσηλειών είναι Delta και το άλλο 50% είναι Omicron.

Θα προχωρήσει το πρόστιμο των 100 ευρώ

Ερωτηθείς για την εφαρμογή των διοικητικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα 17/1, ο κ.Πλεύρης είπε ότι το μέτρο θα προχωρήσει.
Ωστόσο επισήμανε ότι πρώτα θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν οι αιτήσεις των πολιτών που ζητούν εξαίρεση από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας, και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ΄οίκον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης