Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Ήπια η Omicron - Ανεμβολίαστοι πάνω από το 90% των νοσηλευομένων

Λουκίδης: Ήπια η Omicron - Ανεμβολίαστοι πάνω από το 90% των νοσηλευομένων
Έχουμε 35.000 κρούσματα κάθε ημέρα, αλλά οι νοσηλείες είναι ανάλογες με όταν είχαμε 3.000 κρούσματα είπε ο κ.Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως όλα δείχνουν πως η παράλλαξη Omicron είναι ήπια διατύπωσε ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος επανέλαβε πως πάνω από το 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λουκίδης υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε πενταψήφιους αριθμούς, η Omicron δεν αυξάνει τον αριθμό των νοσηλειών.
«Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% ανεμβολίαστοι.
Αν δείτε τα στατιστικά των ΜΕΘ από την αρχή του Σεπτεμβρίου θα δείτε ότι το ποσοστό ανεμβολίαστοι VS εμβολιασμένοι είναι 85% – 15%.
Αν αναλύσετε την ομάδα των ανθρώπων που είναι μέσα στις ΜΕΘ και είναι εμβολιασμένοι, θα δείτε ότι αυτό το ποσοστό είναι άνθρωποι που έχουν ειδικά νοσήματα που δεν έχουν την ίδια ευαισθησία στο εμβόλιο.
Σήμερα έχουμε 35.000 περιστατικά που αναφέρονται κάθε μέρα και οι νοσηλείες που κάνουμε είναι ανάλογες όταν είχαμε περίπου 3.000 κρούσματα την ημέρα» είπε ο κ.Λουκίδης, υποστηρίζοντας πως «η τριπλή δόση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην Omicron»
«Όσοι την έχουν λάβει νοσούν ήπια και το κυριότερο, αποφεύγουν τη νοσηλεία» υποστήριξε ο κ.Λουκδίης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η αποκλιμάκωση και η επάνοδος στην κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης