Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Κορύφωση Omicron στις 20 με 25/1 εκτός και αν μας χαλάσουν τη δουλειά τα σχολεία

Τζανάκης: Κορύφωση Omicron στις 20 με 25/1 εκτός και αν μας χαλάσουν τη δουλειά τα σχολεία
Οι κινητοί μέσοι όροι των κρουσμάτων θα είναι 42.000 με 52.000 υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το κύμα της Omicron θα κορυφωθεί το διάστημα 20 με 25 Ιανουαρίου, εκτός και αν «τα σχολεία μας χαλάσουν τη δουλειά» διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
«Η κορύφωση χωρίς την πλήρη ενσωμάτωση των γιορτών αλλά και χωρίς την ενσωμάτωση του ανοίγματος των σχολείων θα είναι γύρω στις 20 με 25 του μήνα.
Θα υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα και θα δούμε παρόμοια εικόνα με την περασμένη, λίγο πιο αυξημένη.
Οι κινητοί μέσοι όροι των κρουσμάτων θα είναι 42.000-52.000.
Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η πανδημική έξαρση έχουμε 11.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα παραπάνω» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το 50% των νοσηλειών στο λεκανοπέδιο είναι Omicron, ενώ στην Κρήτη το 25% των νοσηλειών να είναι Omicron.
«Είναι νοσηλείες, όχι όμως διασωληνώσεις.
Έχουμε μια εικόνα που οδηγείται σε μια πρώιμη κορύφωση εκτός εάν τα σχολεία μας χαλάσουν τη δουλειά» είπε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι η Delta είναι εδώ, καθώς έχουμε 4.000 με 5.000 κρούσματα την ημέρα.
«Είναι μια κρίσιμη μάζα κρουσμάτων καθώς θα δώσουν πίεση στις μονάδες, κλινικές και στους θανάτους και από κοντά έρχεται η Omicron», τόνισε ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως τουλάχιστον ένα 10% με 15% των κρουσμάτων είναι Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης