Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Αρκεί το rapid test για να πληρωθεί η άδεια νόσησης σε εργαζόμενους

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Αρκεί το rapid test για να πληρωθεί η άδεια νόσησης σε εργαζόμενους
Δεν έχουμε συζητήσει κάτι για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους άνω των 50 ετών είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αρκεί το rapid test για την αποζημίωση των εργαζομένων που νοσούν από κορωνοϊό διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία σημείωσε πως σήμερα Δευτέρα 10/1 θα λυθεί και το θέμα με τον ΕΦΚΑ που ζητά βεβαίωση γιατρού για να πληρωθεί η άδεια νόσησης.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Γκάγκα είπε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 50 ετών, ενώ σημείωσε πως «αυτό που έχουμε δει είναι ότι, για τους άνω των 60 υπάρχει θέμα στις ΜΕΘ».
Αναφερόμενη στα self test στα σχολεία, η κα.Γκάγκα υποστήριξε ότι είναι επίτευγμα το ότι δόθηκαν πάνω από 7 εκατ. τεστ, υπάρχουν.
«Πολλοί λίγοι είναι που δεν κατάφεραν να πάρουν τεστ και σε αυτούς στείλαμε τα τεστ στα σχολεία.
Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια», είπε η κα.Γκάγκα τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής «έχουν βρεθεί θετικά 14.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test».
«Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα» υποστήριξε η κα.Γκάγκα, η οποία αναφορικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, εντός της χώρας αλλά όχι εκτός, έκανε σύσταση «να γίνεται τεστ ακόμα κι αν πάει κάποιος στο Παρίσι», επισημαίνοντας πως «αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι, μετά τον 4ο μήνα να μειώνονται τα αντισώματα, ότι η 3η δόση προστατεύει περισσότερο από την Omicron».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης