Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσελέντης για τα 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Θα συνεχιστούν οι δονήσεις – Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός

Τσελέντης για τα 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Θα συνεχιστούν οι δονήσεις – Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός
Πολύ μικρή η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είπε ο κ.Τσελέντης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η σεισμική ακολουθία στην Φλώρινα μετά τα 5,3 Ρίχτερ εξελίσσεται ομαλά, «κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός» διατύπωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.
«Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που υπάρχει μετά τα 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα δείχνει ότι βαίνει ομαλά η σεισμική ακολουθία και αυτό μας κάνει όλο και πιο πολύ να πιστεύουμε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός» υποστήριξε ο κ.Τσελέντης, ο οποίος υπογράμμισε ότι επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό η ακολουθία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό «ακόμα για ημέρες, πιθανόν και εβδομάδες».
«Η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή» τόνισε ο κ.Τσελέντης, αναφέροντας πως η αιτία που έγινε τόσο αισθητή η δόνηση είναι γιατί έγινε πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας.

Βεβαρημένο ιστορικό

«Είναι ένα ρήγμα δυτικά της Φλώρινας το οποίο δεν ήταν γνωστό, ήταν ένα παρακλάδι του ρήγματος που είναι γνωστό.
Αλλά αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω είναι ότι είχαμε ένα βεβαρυμμένο ιστορικό στην περιοχή αρκετά χρόνια πριν.
Δηλαδή το 1994 είχαμε 5,9 κοντά στα 6 ρίχτερ 40 χλμ από τη Φλώρινα από άλλο ρήγμα», τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως η ευρύτερη περιοχή όπως φαίνεται δίνει ισχυρούς σεισμούς αναφέροντας ότι τον Νοέμβριο του 1967 έγινε σεισμός 6,6 Ρίχτερ αλλά σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης