Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Σωστά ανοίγουν τα σχολεία – Θα αυξηθούν τα κρούσματα λόγω περισσότερων τεστ

Παγώνη: Σωστά ανοίγουν τα σχολεία – Θα αυξηθούν τα κρούσματα λόγω περισσότερων τεστ
Όχι σε απολύσεις υγειονομικών, να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων τάχθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά Ματίνα Παγώνη, η οποία πάντως εκτίμησε πως θα αυξηθούν τα κρούσματα λόγω και της αύξησης των τεστ.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Omicron.
«Από αυτές τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, επομένως αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Omicron.
Οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Delta, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Όχι σε απολύσεις υγειονομικών

Όσον αφορά το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση ενώ σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».
«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους.
Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε η κα.Παγώνη, η οποία κάλεσε να εμβολιαστούν και τους 60 ετών και άνω, τονίζοντας ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν.
«Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ.
Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται.
Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης