Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων, αύξηση κρουσμάτων – Άγνωστο αν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη μετά την Omicron

Λουκίδης: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων, αύξηση κρουσμάτων – Άγνωστο αν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη μετά την Omicron

Yπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κάνει φυσική ανοσία, το οποίο εκτιμάται πως θα φτάσει το 15% με 20%, σύμφωνα με τον Στ. Λουκίδη

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που θα αυξήσουν την κινητικότητά τους. Σίγουρα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, το θέμα είναι πόσο θα αυξήσει την μεταδοτικότητα και τη νοσηρότητα», τόνισε ο πνευμονολόγος, Στέλιος Λουκίδης.
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας στο mega εξέφρασε τη διαφωνία του με το ισχύον πρωτόκολλο, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηρό και να ισχύσει το 30%+1, γιατί «έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο μεταδοτικό και δυναμικό».
Κατά τον ίδιο, σημαντική ήταν η συνδρομή των self tests στη δυνατότητα να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ενώ εάν κάποιος έχει συμπτώματα και το self test βγει αρνητικό δεν θα πρέπει να εφησυχαστεί, αλλά να επαναλάβει το testing σε κάποια δομή.

Για την Omicron

«Η μετάλλαξη Omicron είναι σίγουρα πιο ήπια και οι σκληροί δείκτες δεν είναι πιεστικοί προς το σύστημα υγείας», ανέφερε ο κ. Λουκίδης και συμπλήρωσε πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κάνει φυσική ανοσία, το οποίο εκτιμάται πως θα φτάσει το 15% με 20%.
Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα υπάρχει και νέα μετάλλαξη μετά την Omicron, ενώ όσοι έχουν λάβει την αναμνηστική δόση περνούν την Omicron χωρίς ιδιαίτερη συμπτωματολογία.
Τέλος, συγκρίνοντας τις εισαγωγές στα νοσοκομεία για την περίοδο του Νοεμβρίου και Μαρτίου του 2020 και των αντίστοιχων μηνών του 2021,σημείωσε ότι και στις δύο υπό εξέταση περιόδους είχαμε τις ίδιες εισαγωγές και περίπου τον ίδιο αριθμό διασωληνωμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης