Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Κανένας ασθενής με Omicron στις ΜΕΘ – Παγώνη: Αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες

Καπραβέλος: Κανένας ασθενής με Omicron στις ΜΕΘ – Παγώνη: Αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες
Tα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία στις ΜΕΘ είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Delta, τόνισε η Μ. Παγώνη

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία, με τις εισαγωγές εν μέσω του πέμπτου πανδημικού κύματος να παραμένουν υψηλές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ασθενής με τη μετάλλαξη Omicron στις ΜΕΘ.
«Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Omicron (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Delta», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Ν. Καπραβέλος.
Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Omicron στις ΜΕΘ, ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.
Πάντως, υψηλές παραμένουν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ οι περισσότεροι από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο σε ποσοστό 90% είναι ανεμβολίαστοι και κάποιοι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις.
Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Omicron, η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με της Delta.

Παγώνη: Αυξήθηκε η προσέλευση στις απλές κλίνες

Πάνω από 45% αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες , όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη.
Η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία στις ΜΕΘ είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Delta με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης