Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι γονείς 23 μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από το Ηράκλειο Κρήτης, επειδή δεν αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς διαφωνούν με τα μέτρα που εφαρμόζονται κατά του κορονοϊού.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε αποφασισμένος να επισπεύσει τις διαδικασίες και αναφέρθηκε στους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά. Όπως εξήγησε, χάνουν μέρος της γνωστικής τους επάρκειας καθώς για να επαναλάβουν μία τάξη του δημοτικού θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του γονέα.

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Από Δευτέρα θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας

Ήδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραγιαννίδης είχαν συνάντηση με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατά την οποία έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πρόσφατη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την ποινική αντιμετώπιση των αρνητών γονέων και τις περιπτώσεις μαθητών που εξακολουθούν, μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων, να απουσιάζουν από τα μαθήματά τους.

Πρόκειται για 23 μαθητές από 18 οικογένειες, από τους οποίους 17 είναι Δημοτικού, σε 10 διαφορετικές σχολικές μονάδες, και 6 είναι Νηπιαγωγείου σε ισάριθμες σχολικές μονάδες. Σε αυτές προστίθεται μία ακόμη περίπτωση μαθητή από σχολική μονάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπελαδάκης, οι γονείς αυτοί, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, όπως άρνηση χρήσης μάσκας και διενέργειας ή δήλωσης διαγνωστικού τεστ, ακόμη και φόβο λόγω παρουσίας ατόμου υψηλού κινδύνου στην οικογένεια, αφήνουν τα παιδιά τους εκτός μαθησιακής διαδικασίας και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα, με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους, οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώσουν τους γονείς όσων μαθητών εξακολουθούν να απουσιάζουν για την υποχρεωτικότητα της φοίτησης. Για όσες περιπτώσεις μαθητών διαπιστωθεί ότι εντός της εβδομάδας συνεχίζουν να απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ανέφερε ο κ. Μπελαδάκης.

Φυλάκιση και πρόστιμο προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ορισμένοι από τους συγκεκριμένους γονείς, μάλιστα, έχουν επιλέξει από την προηγούμενη σχολική χρονιά να κρατούν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά τους.

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα πάντως, για όσους έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης