Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Με την Omicron μπορεί πιο εύκολα να κολλήσει το 50% της σχολικής τάξης

Ψαλτοπούλου: Με την Omicron μπορεί πιο εύκολα να κολλήσει το 50% της σχολικής τάξης

H Παθολόγος και Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ υποστήριξε πως είναι πιθανότερο να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, παρά να κλείσουν

Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, παρά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πιθανόν τα σχολεία να κλείσουν μια εβδομάδα μετά το άνοιγμά τους, η Παθολόγος και Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου απάντησε ότι είναι πιθανότερο σε μια εβδομάδα να αλλάξουν τα πρωτόκολλα, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας.
Ωστόσο, η ίδια ανέφερε ότι με τη μετάλλαξη Omicron μπορεί πιο εύκολα να κολλήσει το 50% της τάξης, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια ευελιξία όσον αφορά τις απουσίες.
Πάντως, η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών θα λειτουργεί καθημερινά για το θέμα των σχολείων και ότι τα μέτρα θα αναπροσαρμοστούν σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. «Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε το μέγιστο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100%. Ο στόχος όλων των χωρών πανευρωπαϊκά είναι να ανοίξουν τα σχολεία», υπογράμμισε μιλώντας στον Ant1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης