Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Κορύφωση της Omicron στις 19 – 22 Ιανουαρίου με μέσο όρο τα 55.000 κρούσματα

Τζανάκης: Κορύφωση της Omicron στις 19 – 22 Ιανουαρίου με μέσο όρο τα 55.000 κρούσματα
Μετά τις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι διασωληνώσεις είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ μετά τις 10 με 12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται σιγά – σιγά και οι διασωληνώσεις διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε ότι το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν περίπου 316, ενώ τώρα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και χθες Τετάρτη 5/1 καταγράφηκε ρεκόρ με 626 εισιτήρια μετά από πάρα πολύ καιρό.
Όπως υποστηρίζει, τα μοντέλα δείχνουν κορύφωση του πανδημικού κύματος της Omicron γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στα 55.000 ημερήσια κρούσματα, κάτι όπως είπε, «σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών».

Ανεμβολίαστοι

Πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία.
Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε ότι η δική του η γνώμη ήταν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν ωστόσο με δεδομένη την απόφαση της επιτροπής πρέπει οι πάντες να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα.
Ειδικά για τα πρωτόκολλα ανέφερε ότι πολλές φορές είναι πολυδαίδαλα και μπορεί να κουράσουν τους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης