Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Να έμεναν κλειστά τα σχολεία για την προστασία των ανεμβολίαστων;

Βασιλακόπουλος: Να έμεναν κλειστά τα σχολεία για την προστασία των ανεμβολίαστων;
Η μοναδική λύση για να φύγουμε από το κακό αυτό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν κλειστά, μόνο και μόνο για να προστατευτούν οι πολίτες εκείνοι που επιμένουν να μην εμβολιάζονται διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή...
Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει έτι περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους.
Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται.
Το 99% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει 'φόρα τη μάσκα'.
Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε self test, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση.
Αν μείνει το παιδί σπίτι, θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 self test την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει;
Κανένα δε θα κάνει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.

Μόνη λύση ο εμβολιασμός

«Οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν.
Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο.
Θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, «αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοι, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα, θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε».
Η μοναδική λύση να για φύγουμε από το κακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός.
Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Όλα τα αλλά δεν είναι απλώς ημίμετρα, είναι για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Για τη μετάλλαξη από το Καμερούν

Ερωτηθείς για τη νέα παράλλαξη από το Καμερούν που εμφανίστηκε στη Γαλλία, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι «συνεχώς θα βγαίνουν νέα μεταλλαγμένα στελέχη όσο δίνεις χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται».
«Θα κάνει τυχαία λάθη στον πολλαπλασιασμό, κάποια από αυτά θα ευνοούν τη μεταδοτικότητα του ιού, άρα τη δυνατότητα του να επιβιώσει και θα επικρατούν.
Το καλό σενάριο είναι το επόμενο στέλεχος να είναι πιο αδύναμο από την Omicron…
Κάθε ένα νέο στέλεχος φαίνεται να είναι λιγότερο νοσογόνο και θανατηφόροι από τα προηγούμενα γιατί δεν συμφέρει τον ιό να σκοτώνει πολλούς, αν σκοτώσει πολλούς θα εξαφανιστεί.
Τώρα το Omicron είναι λιγότερο νοσογόνο και θνησιγόνο, αλλά να μην πέσει ο κόσμος στην παγίδα ότι είναι απλό κρυολόγημα, άρα να κολλήσουμε όλοι να τελειώσουμε με την πανδημία…» υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως ο ανεμβολίαστος είναι κατ’ ουσίαν ο μόνος που κινδυνεύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης