Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόπτσης (γ.γ. υπουργείου Παιδείας): Πρόθεση και στρατηγικός μας στόχος να ανοίξουν στις 10/1 τα σχολεία

Κόπτσης (γ.γ. υπουργείου Παιδείας): Πρόθεση και στρατηγικός μας στόχος να ανοίξουν στις 10/1 τα σχολεία
Έως την Τετάρτη 5/1 οι αποφάσεις των ειδικών υποστήριξε ο κ.Κόπτσης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως πρόθεση και στρατηγικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος υποστήριξε πως έως την Τετάρτη 5/1 θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το εάν τελικά θα ανοίξουν κανονικά ή όχι τα σχολεία.
«Έως την Τετάρτη και αφού συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία.
Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κόπτσης, διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.
Πάντως, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία.
Ήδη, όπως είπε, από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατ. self test.
Σε κάθε περίπτωση ο γγ του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι εδώ και ένα χρόνο είναι όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης