Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Πιθανόν και 80.000 κρούσματα ημερησίως - Κορύφωση 19 με 22 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Πιθανόν και 80.000 κρούσματα ημερησίως - Κορύφωση 19 με 22 Ιανουαρίου
Κάθετη πτώση των κρουσμάτων μετά την κορύφωσή τους είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε ακόμα και τα 80.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τοποθέτησε την κορύφωση του κύματος της Omicron στις 19 με 22 Ιανουαρίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως τα μοντέλα του δείχνουν κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, αν και τόνισε ότι μπορεί τα κρούσματα να φτάσουν ημερησίως ακόμα και τα 80.000.
«Μετά την κορύφωση του κύματος πάντως, δεν αναμένεται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά κάθετη πτώση τους» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης, αναφέροντας ότι για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Θωμαΐδης: Τετραπλασιάστηκε το ιικό φορτίο το τελευταίο 15νθήμερο

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή.
Ωστόσο, σημείωσε πως το τελευταίο 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης