Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου

Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου
Πουθενά στον κόσμο δεν έκλεισαν τα σχολεία λόγω της Omicron λέει η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας πως ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα σπίτια, ότι θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.
«Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Omicron» υπογράμμισε η κα.Παγώνη.

Κορύφωση στις 12 με 15 Ιανουαρίου

Η κα.Παγώνη είπε πως αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91% ωστόσο οι ασθενείς αυτοί νοσούν με την μετάλλαξη Delta και όχι με την Omicron.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι από τον Μάιο και μετά, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς «δεν θα μας χαιρετίσει ο ιός αλλά θα μπορούμε πλήρως να τον ελέγξουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης