Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκάλυψη: Το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 10/1/2022 – Αυξημένα τα κρούσματα στα παιδιά

Αποκάλυψη: Το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 10/1/2022 – Αυξημένα τα κρούσματα στα παιδιά
Το σχέδιο της επιτροπής φαίνεται πως έχει κλειδώσει και αποκαλύπτεται πως θα γίνει η επιστροφή στα θρανία
Σχετικά Άρθρα

Την πρόταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμά των σχολείων αναμένει η κυβέρνηση, η οποία συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα.
Το σχέδιο της επιτροπής φαίνεται πως έχει κλειδώσει και αποκαλύπτεται πως θα γίνει η επιστροφή στα θρανία.
Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στο να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο να παραταθούν οι σχολικές διακοπές καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρχει διασπορά και στα παιδιά, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Επιθυμία της επιτροπής να υπάρξει αλλαγή στο testing στους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self test, αν αυτό είναι εφικτό.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

Σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές , εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.
Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing) στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης
Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7.
Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Συνεδριάζει η Επιτροπή

Την Τρίτη 4/1 ή Τετάρτη 5/1 θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων, με το βασικό σενάριο, η βούληση και η αρχική θέση, να είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως ανέφερε ο υπουργός υγείας, Θ. Πλεύρης.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από κει και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ.
Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε.
Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

Αύξηση των κρουσμάτων της Omicron στα παιδιά

Η μετάλλαξη Omicron που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, δείχνει να σαρώνει τις νεότερες ηλικίες των παιδιών, ιδιαίτερα αυτές που χαρακτηρίζονται ως οι πιο «παραγωγικές» δηλαδή μεταξύ 18 και 30 ετών.
Μάλιστα, τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει περίπου κατά 20% από την παραλλαγή σε σύγκριση με το τρίτο κύμα, της μετάλλαξης Delta, όπως ανέφερε ο Σταύρος Νικολάου, στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής.
Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Νικολάου επιβεβαιώνει την πορεία της μετάλλαξης Omicron στις μικρότερες ηλικίες με τα στοιχεία από τη χώρα που πρωτο-εμφανίστηκε η μετάλλαξη ενώ τονίζει τη σημασία των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης