Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με μαζική μόλυνση για ανοσία της αγέλης, τύπου Σουηδίας… το νέο σχέδιο του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι Omicron

Με μαζική μόλυνση για ανοσία της αγέλης, τύπου Σουηδίας… το νέο σχέδιο του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι Omicron
Μπορεί το μοντέλο Σουηδίας στην αρχική φάση της πανδημίας να είναι αποτελεσματικό με την μετάλλαξη Omicron;
Σχετικά Άρθρα

Μετά τα απανωτά σοκ που έχει δεχθεί η παγκόσμια κοινωνία περισσότερο από την τρομοκράτηση και παραπληροφόρηση και λιγότερο από την πανδημία του Covid 19, μετά την συστηματική τρομοκράτηση και σκόπιμη διοχέτευση ψευδών στοιχείων… ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, μετά την μονοδιάστατη και μονομερή προώθηση των εμβολίων ως η μόνη λύση για την πανδημία, μετά από τις απειλές για υποχρεωτικό εμβολιασμό και διαχωρισμό των κοινωνιών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους… είμαστε ξανά στο σημείο μηδέν…

Η μετάλλαξη Omicron ήρθε να αποδείξει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά ως προς το σκέλος της μετάδοσης, ενώ η υπαρκτή αποτελεσματικότητα κατά της νοσηρότητας και θνητότητας μετριάζεται γρήγορα με την πάροδο των μηνών.

Τα στοιχεία από το έγκυρο γερμανικό Robert Koch Institute απέδειξε ότι σε ποσοστό κρουσμάτων το 96% είναι εμβολιασμένοι πλήρως και το μόνο το 4% ανεμβολίαστοι.
Προσέξτε μόλις 4% ανεμβολίαστοι.
Την ίδια στιγμή στο Ισραήλ τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, τόσο το Hebrew University όσο και ο στρατός εκτιμούν ότι οι βαριά νοσούντες από 130 σήμερα θα φθάσουν τους 1.000 ή στο χειρότερο σενάριο στους 2.800 σε διάστημα ορισμένων εβδομάδων.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση από τις αναφορές ότι η Omicron είναι ήπια και συμπεριφέρεται ως κοινό κρυολόγημα.
Παγκοσμίως τα κρούσματα καταγράφουν υψηλά όλων των εποχών ενώ οι αρχές βλέποντας το αδιέξοδο αφού και τα εμβόλια απέτυχαν στον στόχο τους… αλλάζουν τις παραμέτρους και από περισσότερη επιστήμη προσθέτουν περισσότερη πολιτική.
Η απόφαση να μειωθεί ο χρόνος καραντίνας από 10 σε 5 ημέρες εάν κάποιος βρεθεί θετικός σε covid 19 είναι καθαρά πολιτική… καθώς «αυτό απαιτούν οι καιροί»

Πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το τσουνάμι κρουσμάτων το Ισραήλ;

Πρόσφατα η Νότια Αφρική έγινε η πρώτη χώρα που απέσυρε τους περιορισμούς για τον COVID-19 αφού κατέστη σαφές ότι η παραλλαγή Omicron ήταν πολύ πιο ήπια από άλλες μεταλλάξεις και ότι είχε κορυφωθεί πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Στις 24 Δεκεμβρίου η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι οι επαφές των κρουσμάτων που είναι θετικοί στον Covid δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν test ή να απομονωθούν εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ όσοι εμφανίσουν ήπια συμπτώματα θα πρέπει να απομονωθούν για 8 ημέρες ενώ η απομόνωση για 10 ημέρες θα ισχύει μόνο για βαριά συμπτώματα.
Να τονιστεί ότι η Νότια Αφρική είναι περίπου 25% εμβολιασμένη δηλαδή το 75% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο.

Τρεις ημέρες αργότερα, τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ προέβησαν σε σημαντικές αλλαγές στις εντολές απομόνωσης για τον Covid 19 συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της καραντίνας από 10 ημέρες σε 5 ημέρες και εξάλειψη των δοκιμών PCR από τις κατευθυντήριες οδηγίες για το τέλος της απομόνωσης.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Johnson τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να βγει έξω και να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων.
Στις ΗΠΑ το ποσοστό μολυσματικότητας από 3% αυξήθηκε στο 58,6% όλων των κρουσμάτων σε ελάχιστες εβδομάδες.
Αποτελεί ένα ποσοστό μολυσματικότητας που είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς.
2aaaaa.jpg


1aaaa.jpg

Τι σχεδιάζει το Ισραήλ;

Και τώρα, το Ισραήλ σκέφτεται μια νέα πολιτική «ανοσίας της αγέλης» εν μέσω μιας μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τους Times of Israel:
Το Ισραήλ καταγράφει συνεχή αύξηση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς το ποσοστό μόλυνσης συνέχιζε να αυξάνεται και ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας φέρονται να σταθμίζουν μια νέα πολιτική… την επίτευξη ανοσίας της αγέλης μέσω μαζικής μόλυνσης.
Για πρώτη φορά, οι περισσότερες μολύνσεις Omicron καταγράφηκαν στην κοινότητα, όχι σε άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό ή σε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, υποδεικνύοντας ότι τα αληθινά στοιχεία είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερα από τα επίσημα.
Λόγω του ότι μέχρι τώρα η Omicron εμφανίζει ήπια συμπτώματα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας εξετάζουν το «μοντέλο μαζικής μόλυνσης».

Το σχέδιο είναι παραπλήσιο με την πολιτική της Σουηδίας στο πρώιμο στάδιο της πανδημίας - ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα για να περιοριστεί η εξάπλωση στα άτομα που δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι εντός δύο εβδομάδων, η Omicron θα αντιπροσωπεύει το 90% των περιπτώσεων Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εύλογο ερώτημα

Αν η μετάλλαξη Omicron ήταν ο αρχικός ιός και συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο, πώς θα αντιδρούσε η κοινωνία;
Πιθανότατα δεν θα κυριαρχούσε η υστερία, θα αποτρέπονταν τα αποτυχημένα lockdowns και δεν θα ασκείτο πίεση για εμβολιασμούς.
Ωστόσο μπορεί ένα τέτοιο σχέδιο να αποδώσει;

Σοκ από το Hebrew University: Αναμένονται 1.000 έως 2.800 βαριά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ λόγω Covid

Σοκ και δέος προκαλούν οι εκτιμήσεις του Hebrew University του Εβραικού Πανεπιστημίου, από τα εγκυρότερα στο Ισραήλ καθώς έχει μεγάλη συμμετοχή στις μελέτες και έρευνες για τον Covid 19.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αναμένονται 1.000 έως 2.800 σοβαρά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ.
Ως μέτρο σύγκρισης σήμερα στο Ισραήλ υπάρχουν σχεδόν 128 βαριά ασθενείς εκ των οποίων 94 βαριά και 34 διασωληνωμένοι....
Επίσης ο ρυθμός αναπαραγωγής, ή ο αριθμός «R», αυξήθηκε στο 1,62 λόγω της επιθετικής μετάλλαξης Omicron και μπορεί να φθάσει έως το 4.
Οι εκτιμήσεις αυτές ταυτίζονται με τις απόψεις στρατιωτικών του Ισραήλ που προειδοποιούν ότι «το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει», ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου της IDF στο Ισραήλ Reli Margalit.
«Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν παρόλο που η κατάστασή τους θα απαιτήσει νοσηλεία.
Τα νοσοκομεία μας θα φτάσουν σε μια νέα δραματική πραγματικότητα που δεν υπήρξε ποτέ στο κράτος του Ισραήλ»
To εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα αναφέρουν κορυφαίοι επιστήμονες στο Ισραήλ που πρωτοστατεί στον εμβολιασμό με το 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο, 85% στις κρίσιμες ηλικίες και με 45% των πολιτών επίσης στις κρίσιμες ηλικίες να έχουν πραγματοποιήσει και την 3η ενισχυητική δόση.
Εάν μια τόσο εμβολιασμένη χώρα προβλέπει χάος... τότε οι κυβερνήσεις του κόσμου θα πρέπει ριζικά να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους, κάτι έχει πάει πολύ λάθος και σίγουρα τα εμβόλια δεν είναι η μαγική λύση, επίσης μέτρα όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει άμεσα να καταργηθούν ως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Σοκάρει το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο

Σε έκθεση του το Εβραϊκό Πανεπιστημίο εκτιμά ότι θα υπάρχουν περίπου 200 σοβαροί ασθενείς μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς τα νοσοκομεία του Ισραήλ προετοιμάζονται για κύμα ασθενών.
Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα νοσοκομεία του Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από 1.000 έως 2.500 ή και 2.800 ασθενείς με COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με έκθεση του καθηγητή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, Yinon Ashkenazi (Γινόν Ασκενάζι).
Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, θα υπάρχουν από 15.000 έως 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Omicron και 200 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε η έκθεση.
Έως τις 19 Ιανουαρίου ο αριθμός των σοβαρών ασθενών θα αυξηθεί μεταξύ 250 και 650 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου σε 1.000 στο καλύτερο σενάριο και 2.800 στο χειρότερο, αναφέρει η έκθεση.

Στο σενάριο που έχει επεξεργαστεί η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι ότι ο αριθμός των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα κορυφωθεί σε περίπου δυόμισι εβδομάδες και ο αριθμός των σοβαρών ασθενών θα κορυφωθεί σε περίπου 3,5 έως 4 εβδομάδες, ανέφερε το ισραηλινό δίκτυο ενημέρωσης KAN.
Τα βήματα που γίνονται για την προετοιμασία για το κύμα περιλαμβάνουν προετοιμασία για εκατοντάδες νοσηλείες στο σπίτι. επιτάχυνση της προσθήκης 90 κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες επρόκειτο να προστεθούν μέχρι το τέλος του 2022, προσθήκη προσωπικού σε γηροκομεία και μεταφορά προσωπικού σε θαλάμους COVID από άλλους θαλάμους νοσοκομείων.

Σοκάρουν και οι εκτιμήσεις στρατιωτικών για τον Covid 19 στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου της IDF στο Ισραήλ Reli Margalit προέβη σε μια εκτίμηση σοκ για την υγειονομική κατάσταση στο Ισραήλ... λόγω της Omicron.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το Ισραήλ είναι ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς με ποσοστό 3ου εμβολιασμού πάνω από 45% ειδικά στις κρίσιμες ηλικίες.
Τα νέα δεδομένα και οι προειδοποιήσεις αποδεικνύουν ότι όλη η προσπάθεια που συντελέστηκε με τα εμβόλια, τα πιστοποιητικά εμβολίων έχει αποτύχει.
Είναι αδιανόητα τα όσα υποστηρίζουν οι ισραηλινοί στρατιωτικοί και δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τις εκτιμήσεις.
Εάν αυτά συμβούν... θα είναι η απόλυτη απόδειξη της αποτυχίας όλης της αντιμετώπισης του covid 19, οι πολιτικές των κυβερνήσεων θα έχουν αποτύχει.
Το κέντρο διοίκησης εργάζεται σε επιδημιολογικές έρευνες, ιχνηλάτηση επαφών, δοκιμές, εργαστήρια και καραντίνα.
Αν και η παραλλαγή φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, είναι πολύ πιο μολυσματική, ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα, ανέφερε ο Ταξίαρχος.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να συναντήσετε ένα άτομο που είναι άρρωστο με την μετάλλαξη Omicron και να μην μολυνθείτε από αυτό».
Ο Ταξίαρχος Margalit προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις κάθε μέρα τις επόμενες εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που το ποσοστό των μολυσμένων ατόμων που αρρωσταίνουν βαριά μπορεί να είναι μικρότερο, οι αριθμοί θα είναι εξωφρενικοί σε κρούσματα
«Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει», είπε ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Alon.
«Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν παρόλο που η κατάστασή τους θα απαιτήσει νοσηλεία.
Τα νοσοκομεία μας θα φτάσουν σε μια νέα δραματική πραγματικότητα που δεν υπήρξε ποτέ στο κράτος του Ισραήλ»

Καθησυχάζει το Ιατρικό Κέντρο Assuta

Παρά τις προειδοποιήσεις του Margalit, ο Joshua (Shuki) Shemer, πρόεδρος του συμβουλίου των Ιατρικών Κέντρων Assuta, είπε ότι δεν πιστεύει ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει.
«Έχουμε ένα ισχυρό και καλό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σχετική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά εάν, συμβεί το ίδιο σενάριο που περιγράφεται και υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών, κάποιοι από τους πόρους θα εκτραπούν για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης».
Οι εκτιμήσεις ότι τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς είναι σχετικές σε «πολύ ακραίες καταστάσεις», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει «να μην φτάσουμε σε αυτό».
«Είναι μια εκτίμηση - τι μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση.
Θα φτιάξουμε άλλα 20 νοσοκομεία και θα τοποθετήσουμε άλλες 20.000 κλίνες και θα εκπαιδεύσουμε άλλους 30.000 νοσηλευτές;»
Στο πλαίσιο των προσπαθειών προετοιμασίας για το νέο κύμα λοιμώξεων, το Ισραήλ έχει παραγγείλει τα χάπια της Pfizer, η πρώτη στον κόσμο θεραπεία στο σπίτι.
Το φάρμακο αναστέλλει τη δραστηριότητα του ενζύμου πρωτεάσης, το οποίο είναι απαραίτητο στη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού στο σώμα.

Το κύμα Omicron θα τελειώσει μόνο όταν όλοι μολυνθούν – Ίσως σηματοδοτήσει το τέλος του covid 19 όπως τον ξέρουμε

Το 5ο κύμα της Omicron θα τελειώσει όταν όλοι μολυνθούν είναι το συμπέρασμα μελέτης από το Ισραηλινό Πανεπιστήμιο Bar-Ilan
Σε άλλη μελέτη από το Africa Health Research Institute διαπιστώθηκε ότι η Omicron συμβάλει στην ενίσχυση της ανοσίας εξουδετερώνοντας την Delta.

Το κύμα της μετάλλαξης Omicron θα τελειώσει μόνο αφού μολυνθούν οι μάζες

Το Ισραήλ δεν έχει ρεαλιστικό σχέδιο να σταματήσει το κύμα της Omicron που έχει ήδη σαρώσει τη χώρα.
Αλλά ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας πιστεύουν ότι η «μαγική σφαίρα» αυτή τη φορά θα είναι στην πραγματικότητα μια εκτεταμένη μόλυνση.
«Το πέμπτο κύμα μπορεί να τελειώσει όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μολυνθεί», δήλωσε ο καθηγητής Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan.
«Μόνο μέσω της φυσικής έκθεσης, μπορεί ο Covid 19 από πανδημία να εξελιχθεί σε ενδημικό ιό».
Το πρώτο και το δεύτερο κύμα τελείωσαν όταν το Ισραήλ προχώρησε σε lockdown, σταμάτησε την εξάπλωση του ιού αλλά προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην οικονομία της χώρας και στην ψυχική και συναισθηματική υγεία των ανθρώπων.
Το τρίτο κύμα τελείωσε όταν το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία του εμβολιασμού.
Και το τέταρτο κύμα σταμάτησε απότομα από τις ενισχυτικές δόσεις.
Δεν φαίνεται να υπάρχει μαγική σφαίρα για να σώσει το Ισραήλ από την μετάλλαξη Omicron.
«Επειδή η Omicron είναι τόσο μεταδοτική, οι προσπάθειές μας να σταματήσουμε την εξάπλωσή του είναι μάλλον μάταιες», δήλωσε ο καθηγητής Hagai Levine, πρόεδρος της Ισραηλινής Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας.
«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε αυτό το κύμα.
«Αυτό που μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πιο ευάλωτους».
Νέα έρευνα δείχνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα που κολλούν τον ιό αναπτύσσουν «σούπερ» ή «υβριδική» ανοσία, που σημαίνει ότι παράγουν πολύ υψηλά επίπεδα αντισωμάτων ικανά να εξουδετερώσουν διαφορετικά στελέχη COVID-19 και άλλους ιούς. Είναι επίσης απίθανο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.
Η έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι η Omicron προκαλεί λιγότερο σοβαρή μόλυνση γενικά.
Από τα περισσότερα από 80 άτομα στο Ισραήλ που βρίσκονται στο νοσοκομείο με σοβαρή νόσο, μόνο δύο έχουν την παραλλαγή Omicron.
Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο MedRxiv διαπίστωσε ότι τα άτομα που μολύνονται με το Omicron προστατεύονται επίσης από την μετάλλαξη Delta.
«Ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που έχει μολυνθεί από την Omicron μπορεί να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο ανοσίας ολόκληρου του πληθυσμού και να βοηθήσει στην εξάλειψη της Delta και τουλάχιστον ορισμένων άλλων παραλλαγών», ανέφερε ο καθηγητής Eran Segal, βιολόγος στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.
Εάν η μελέτη αποδειχθεί σωστή, «ίσως η Omicron να σηματοδοτήσει μια επιδημιολογική μετάβαση στο ενδημικό στάδιο του ιού».

Πώς θα σταματούσε η μαζική μόλυνση τον COVID;

Είναι όλα σχετικά με τον αριθμό αναπαραγωγής ή δείκτης R.
Ας υποθέσουμε ότι η γρίπη φτάνει σε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία.
Ένα άτομο αρρωσταίνει και μολύνει τρία άτομα.
Καθένας από αυτούς τους ανθρώπους μολύνει άλλα τρία άτομα και ο ιός εξαπλώνεται.
Αλλά την επόμενη φορά, όταν το ίδιο άτομο κολλήσει τη γρίπη, το σώμα του την καταπολεμά πιο γρήγορα και αυτή τη φορά μολύνει μόνο ένα άτομο.
Στον επόμενο γύρο, το άτομο δεν μεταδίδει την ασθένεια και ως επί το πλείστον σταματά να εξαπλώνεται.
«Ο ιός δεν έχει αρκετούς ξενιστές για να πολλαπλασιαστεί μέσα στον πληθυσμό».
«Είναι σχεδόν ανοσία αγέλης».

Η παραλλαγή Omicron θα σημαίνει το τέλος του Covid όπως το ξέρουμε

Η παραλλαγή Omicron του SARS-CoV-2 έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο σαν πυρκαγιά.
Αλλά ο μεταλλαγμένος ιός Covid-19, αν και εξαιρετικά μεταδοτικός, έχει χαμηλά ποσοστά θνητότητας π.χ. σε σχέση με την Delta.
Αντίθετα, οι επιδράσεις της Omicron έχουν περιγραφεί ως «γενικά ήπιες» και συγκρίσιμες με το κοινό κρυολόγημα.
Ακόμη και μια αρχική αναφερόμενη περίπτωση ενός άνδρα από το Ένα από τα μυστήρια της παραλλαγής Omicron είναι γιατί η αντίδραση φαίνεται να είναι τόσο σταθερά ήπια, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, ανεξάρτητα δηλαδή εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος.
Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το εάν η προηγούμενη μόλυνση από το Delta προσέφεραν κάποια απόκριση αντισωμάτων στην Omicron, η οποία μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους.

Τι αναφέρει μελέτη από το Africa Health Research Institute

Το Africa Health Research Institute έχει αναλάβει μια καινοτόμο μελέτη για να εξετάσει εάν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς φυσικής ανοσίας μεταξύ των παραλλαγών Omicron και Delta.
Ο επιστήμονας Alex Sigal, ηγήθηκε μιας ομάδας τριάντα ερευνητών αποκαλύπτοντας πολλά υποσχόμενα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
«Υποβάλαμε νέα αποτελέσματα στο medRxiv:
Η μόλυνση από την Omicron ενισχύει την εξουδετερωτική ανοσία έναντι της παραλλαγής Delta».
«Η αύξηση της εξουδετερωτικής ανοσίας έναντι της Omicron ήταν αναμενόμενη.
Ωστόσο, είδαμε επίσης ότι οι ίδιοι άνθρωποι – ειδικά αυτοί που εμβολιάστηκαν – ανέπτυξαν ενισχυμένη ανοσία στην παραλλαγή Delta.
Εάν, όπως φαίνεται επί του παρόντος από την εμπειρία της Νότιας Αφρικής, η Omicron είναι λιγότερο παθογόνος, τότε αυτό θα βοηθήσει στον μετριασμό της Delta, καθώς θα μειώσει την πιθανότητα κάποιος που έχει μολυνθεί από την Omicron να μολυνθεί εκ νέου με την Delta»

Η φύση θα βάλλει τέλος και όχι τα εμβόλια

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα «εμβόλια» που προβάλλουν πολλοί ως λύση, η φύση θα βάλει τέλος στην πανδημία του Covid.
Όπως όλες οι άλλες πανδημίες στην ανθρώπινη ιστορία.

«Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο Covid-19 στη ζωή μας μπορεί να μετριαστεί αισθητά».
Η μελέτη με τίτλο «Η μόλυνση από την Omicron ενισχύει την εξουδετερωτική ανοσία έναντι της παραλλαγής Delta» παρέχει μια επισκόπηση της πανδημίας του Covid.

«Η Omicron έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική και ξεπερνάει την ανοσία αντισωμάτων που προκαλείται από τον εμβολιασμό και την προηγούμενη μόλυνση από τον SARS-CoV-2».
«Οι λοιμώξεις από την Omicron επεκτείνονται ταχέως παγκοσμίως.
Στην μελέτη ερευνήσαμε εάν η εξουδετερωτική ανοσία που προκαλείται από την Omicron ενισχύει επίσης την εξουδετερωτική ανοσία της παραλλαγής Delta.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 33 προηγουμένως εμβολιασμένα όσο και μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2 στο κύμα μόλυνσης Omicron στη Νότια Αφρική αμέσως μετά την έναρξη των συμπτωμάτων».

«Στη συνέχεια μετρήσαμε την ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τόσο τον ιό Omicron όσο και τον ιό Delta.
«Η ικανότητα εξουδετέρωσης της Omicron αυξήθηκε 14 φορές σε αυτό το διάστημα, δείχνοντας μια αναπτυσσόμενη απόκριση αντισωμάτων στην παραλλαγή.
Είναι σημαντικό ότι υπήρξε μια ενίσχυση της εξουδετέρωσης του ιού Delta, η οποία αυξήθηκε κατά 4,4 φορές.
Η αύξηση της εξουδετέρωσης της παραλλαγής Delta σε άτομα που έχουν μολυνθεί με Omicron μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα της μετάλλαξης Delta να μολύνει εκ νέου αυτά τα άτομα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη σε περίπου 200 εκατομμύρια άτομα με φυσική ανοσία, η οποία κάποτε είχε υποστηριχθεί από την κλινική Mayo ότι ήταν επαρκής για να επιτευχθεί «ανοσία της αγέλης».
Ωστόσο, οι παραλλαγές έχουν θολώσει την εικόνα.
Η νέα μελέτη από την Αφρική δείχνει ότι η μεταφορά της φυσικής ανοσίας μεταξύ των παραλλαγών είναι πολύ ισχυρή, υπονοώντας έτσι ότι η πανδημία του Covid όπως την ξέρουμε ίσως να λήξει και να περάσουμε στο ενδημικό στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης