Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θάνατο από την Omicron στην Ελλάδα

Γώγος: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θάνατο από την Omicron στην Ελλάδα
Μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως "η Όμικρον καθεαυτή προκαλεί πιο ήπια νόσο

"Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τη Δελτα, αυτή τη στιγμή μπορεί η "όμικρον" να είναι στο 70%, ωστόσο υπάρχει ένα 30% εξίσου επικίνδυνο που αφορά την Δελτα. η οποία σιγά σιγά υποκαθίσταται από την Όμικρον. Η Δέλτα θα καθυστερήσει να φύγει, είναι πολυ μολυσματική και σοβαρή νόσος, όπως έχουμε δει", τόνισε ο κ. Γώγος.
Μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως "η Όμικρον καθεαυτή προκαλεί πιο ήπια νόσο. Τα δεδομένα αφορούν νέα άτομα ηλικιακά χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Όταν η νόσος περάσει σε ανεμβολίαστους και με υποκείμενα νοσήματα, τότε δεν αποκλείεται να είναι μολυσματική. Πρόκειται για ένα λοιμώδες νόσημα και πρεπει όλοι να είμαστε προσεκτικοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θάνατο από την Όμικρον στην Ελλάδα".
Όπως εξήγησε, "ο μεγάλος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστούμε στα σπίτια μας όσοι είμαστε θετικοί και να μην εκθέτουμε τους ανθρώπους μας στον ιό. Επομένως, οτιδήποτε μέτρο έχει να κάνει με τον περιορισμό της κινητικότητας είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτόν τον λόγο, όταν κάποιος ο οποίος, είναι εμβολιασμένος και δεν νοσεί για πρώτη φορά – καθώς όταν κάποιος νοσήσει για πρώτη φορά πρέπει αναγκαστικά να κάνει PCR test, τόσο γιατί πρέπει να δηλωθεί όσο και να βγάλει τα απαραίτητα πιστοποιητικά – είναι στο σπίτι του και έχει ένα θετικό rapid test, αυτό επαρκεί, να μη κανει μοριακο τεστ, να κάτσει στο σπίτι".
Σχετικά με τους αριθμούς-ρεκόρ κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Γώγος τόνισε πως, "ειναι πραγματικο "τσουνάμι", είναι απρόσμενο.
Ακόμη και οι απαισιόδοξοι μιλούσαν για νούμερα της τάξεως των 15.000 κρουσμάτων.
Τα μεγέθη θα αυξηθουν, είμαστε στην αρχή ακόμα της αυξησης.
Το 35 μπορει να γινει 40 και 50. Στην πραγματικότητα τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα δηλώνονται.
Πολλοί είναι ασυμπτωματικοί όποτε η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική και τα νουμερα να είναι πολύ πιο μεγάλα".
"Με εμβολιασμενο ένα τόσο μεγάλο ποσοστό από τη νόσο, το τελευταίο πράγμα που συζητιέται να είναι το lockdown.
Τα σχολεία είναι ένα ζητούμενο, αλλά η προσπάθεια γίνεται για να μην κλείσουν τα σχολεία.
Η νόσος χτυπά τα νέα παιδιά ιδίως επειδή είναι ανεμβολίαστα. Την επόμενη βδομάδα θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα από τους ειδικούς και τότε θα δούμε τί περαιτέρω μέτρα θα λάβουμε", κατέληξε ο κ. Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης