Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Ψυχραιμία, η Omicron κάνει πολλά κρούσματα – Να εμβολιαστούν οι άνω των 50

Εξαδάκτυλος: Ψυχραιμία, η Omicron κάνει πολλά κρούσματα – Να εμβολιαστούν οι άνω των 50
Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών είναι που θα πληγούν κυρίως είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Ψυχραιμία για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων συνιστά ο Αθ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος αποδίδει την εξέλιξη αυτή στην ταχύτατη μετάδοση του εν λόγω στελέχους.
«Να είμαστε ψύχραιμοι με τους αριθμούς.
Οι αριθμοί της Omicron θα είναι πολύ μεγάλοι, γιατί μεταδίδεται ταχύτατα και να θυμόμαστε ότι αυτό το φαινόμενο θα εξελιχθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, θα πάρει μερικές εβδομάδες.
Σήμερα θα ακούσουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Εξαδάκτυλος.

Αυστηρή τήρηση μέτρων

«Να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, διαρκώς να φοράμε σωστά την μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή εκεί που προβλέπεται και εκεί που δεν προβλέπεται.
Αν την φοράμε σωστά, η πιθανότητα να μολυνθούμε είναι 1%, εφόσον έρθουμε σε επαφή με κρούσμα.
Να αποφύγουμε τους συνωστισμούς.
Οι άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους παρακαλούμε νυχθημερόν από τον Μάιο να το κάνουν και διατηρούν την άποψή τους πέρα από την επιστήμη, να καταλάβουν ότι δεν είναι στο παρά πέντε, είναι στο και 10.
Να πάνε να εμβολιαστούν και να καταλάβουν ότι η Omicron αυτούς θα πλήξει κυρίως.
Τα θύματα θα είναι λιγότερα από την Delta αλλά θα προέρχονται από αυτή την ηλικιακή ομάδα και αν τύχει και είναι πολλοί ταυτόχρονα εκεί θα δυσκολευτεί το σύστημα να τους περιθάλψει» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Προστασία από την πρώτη δόση

«Η προστασία υπάρχει ακόμα και με την πρώτη δόση» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ερωτηθείς αν προλαβαίνουν το κύμα της Omicron οι ανεμβολίαστοι.
«Είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσουν τώρα από το κάτσουν να περιμένουν το μήνυμα από το υπερπέραν που δεν τους ήρθε εδώ και 7 μήνες» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε σχετικά με τα μέτρα, ότι δεν είναι ακόμα σίγουρο αν αυτά θα έρθουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης