Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν είναι στο τραπέζι τα σχολεία – Θα επανεξεταστεί το επόμενο 10ημερο

Βατόπουλος: Δεν είναι στο τραπέζι τα σχολεία – Θα επανεξεταστεί το επόμενο 10ημερο
Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημόσιας υγείας, πρέπει να κλείσουμε… χθες είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αν και το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, θα μπορούσε να επανεξεταστεί το επόμενο 10ημερο διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το αν θα παραταθούν οι διακοπές στα σχολεία κατά μια εβδομάδα, ο κ.Βατόπουλος ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι, και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.
Ωστόσο, διευκρίνισε πως πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας για ενδεχόμενο νέων μέτρων νωρίτερα, καθώς σήμερα αναμένονται τουλάχιστον 15.000 κρούσματα, ο κ.Βατόπουλος είπε πως χθες Δευτέρα «στην Επιτροπή υπήρχε συζήτηση πότε να αρχίσουν τα μέτρα».
«Κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.
Όμως επικράτησε η άποψη ότι και για λόγους κοινωνικούς, να δοθεί παράταση τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει.
Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής κλπ τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται.
Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κίνδυνο» προειδοποίησε ο κ. Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης