Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συστήνει τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών εν αντιθέσει με την Ελλάδα

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συστήνει τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών εν αντιθέσει με την Ελλάδα
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως οι ειδικοί βλέπουν εντελώς διαφορετικά μία κατάσταση και προτείνουν πλήρως διαφορετικά μέτρα ενώ οι κλινικές δοκιμές είναι ίδιες παγκοσμίως.
Σχετικά Άρθρα

Αρκετά διαφορετικές είναι οι πολιτικές εμβολιασμού έναντι του Covid μεταξύ των κρατών.
Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση, είναι πως οι ειδικοί βλέπουν εντελώς διαφορετικά μία κατάσταση και προτείνουν πλήρως διαφορετικά μέτρα ενώ οι κλινικές δοκιμές είναι ίδιες παγκοσμίως.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο Ηνωμένο Βασίλειο η αρμόδια επιτροπή δεν συστήνει τον εμβολιασμό παιδιών 5 -11 ετών ενώ στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ αυτός γίνεται κανονικά.

Στον αντίποδα

Το όργανο εμπειρογνωμόνων του Ηνωμένου Βασιλείου JCVI (Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης) προχωρά με τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που διατρέχουν κίνδυνο, αλλά όχι όλα τα υγιή παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 -11 ετών γίνεται κανονικά.


Υποχρεωτικότητα και για τα παιδιά

Η Νέα Ορλεάνη στις ΗΠΑ μάλιστα έχει ήδη προχωρήσει και έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Η πολιτική της Νέας Ορλεάνης τίθεται σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου.
Η ποινή για τη μη συμμόρφωση με αυτές τις εντολές πιθανότατα θα είναι ο αποκλεισμός από την εκπαίδευση.
Αυτή η ποινή είναι πολύ πιο σκληρή από τον κίνδυνο του SARS-COV-2 σε ένα υγιές μη εμβολιασμένο παιδί, ο οποίος είναι πολύ χαμηλός.
uk_2.JPG

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο 2021 εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών καθώς η χώρα παρέλαβε τις πρώτες 60.000 δόσεις παιδικών εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTec
Ήδη, από τις 10 Δεκεμβρίου κλείνονται ραντεβού για εμβολιασμό
Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.
Στην περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά και ομόφωνα για τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Η σύσταση διαμορφώθηκε στηριζόμενη στο ότι τα εμβόλια, σύμφωνα με την Επιτροπή , θα προσφέρουν στην προστασία των ίδιων των παιδιών, ενώ παράλληλα θα τα βοηθήσουν ανεμπόδιστα να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και όλες τις δραστηριότητες στην κοινότητα.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τη διάδοση του ιού, γι' αυτό οι γονείς «δεν πρέπει να καθυστερήσουν την ανοσοποίηση των παιδιών τους».


www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης