Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δυσοίωνη πρόβλεψη Νίκου Τζανάκη για 9.000 κρούσματα Covid19 την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου

Δυσοίωνη πρόβλεψη Νίκου Τζανάκη για 9.000 κρούσματα Covid19 την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου
Ο πνευμονολόγος κ. Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, και πως όπως δείχνει τελικά η μετάλλαξη Omicron θα έχει σύντομο πέρασμα και θα είναι ένα κύμα «τζούφιο».
Σχετικά Άρθρα

Στη δυσοίωνη πρόβλεψη πως την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου θα έχουμε 9.000 κρούσματα κορωνοϊού, προχώρησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, κατά την οποία μετέφερε τις εκτιμήσεις ειδικών.
Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, και πως όπως δείχνει τελικά η μετάλλαξη Omicron θα έχει σύντομο πέρασμα και θα είναι ένα κύμα "τζούφιο".
Ο καθηγητής για μια ακόμα φορά επανέλαβε το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός και ιδιαιτέρως η τρίτη δόση.
Υπενθυμίζεται πως χθες Παραμονή Χριστουγέννων τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ βρέθηκαν ξανά στα ύψη με 7.665 νέα, 94 θανάτους και 624 διασωληνωμένους.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 524 (83.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (16.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 342 (ημερήσια μεταβολή +9.62%), ενώ 54 είναι τα κρούσματα της Omicron στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης