Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γραβάνης (καθ.Φαρμακολογίας): Με τη μάσκα ΚΝ95 ακόμα και σε συνωστισμό, μειώνουμε τη μετάδοση του ιού κατά 99%

Γραβάνης (καθ.Φαρμακολογίας): Με τη μάσκα ΚΝ95 ακόμα και σε συνωστισμό, μειώνουμε τη μετάδοση του ιού κατά 99%
Δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν έναν χρόνο όσον αφορά την πανδημία υποστήριξε ο κ.Γραβάνης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως με τη μάσκα ΚΝ95 μειώνεται η μετάδοση του ιού κατά 99%, ακόμα και σε συνθήκες συνωστισμού, διατύπωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης
«Δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν ένα χρόνο όσον αφορά στην πανδημία.
Ο ιός κάνει το κουμάντο του για να επιβιώσει εις βάρος μας, αλλά δεν μένουμε αδρανείς, με βασικό όπλο την επιστήμη που μας έχει δώσει τα μέσα προφύλαξης.
Με βάση τα νέα δεδομένα από τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία, αν χρησιμοποιούμε όλοι, ακόμα και σε συνωστισμό, τη μάσκα KN95, ελαττώνουμε την μετάδοση του ιού κατά τουλάχιστον 99%.
Επίσης, έχουμε τα εμβόλια τα οποία γνωρίζουμε πλέον ότι όσον αφορά στο στέλεχος Omicron έχουμε τη δυνατότητα με την αναμνηστική δόση να περιορίσουμε κατά 80% με 90% τη βαριά νόσηση των ατόμων, τα οποία θα μολυνθούν» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γραβάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα αντιικά φάρμακα.
«Εξάλλου, για πρώτη φορά έχουμε αντιικά φάρμακα, τα οποία έχουν πάρει αδειοδότηση για άτομα που έχουν μεγάλο ρίσκο να νοσήσουν βαριά, άτομα μεγάλης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένα, επιβαρυμένα.
Τα τρία αυτά φάρμακα δεν έχουν καμία σχέση με την προσπάθεια του ιού να διαφύγει από τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία.
Άρα δεν είμαστε αδαείς ως αναφορά στον ιό, ο οποίος γίνεται πιο επικίνδυνος» είπε ο καθηγητής, ο οποίος αναφερόμενος στα νέα μέτρα, υποστήριξε ότι θα περιορίσουν την πανδημία, αν και όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί από τους πολίτες.
«Αν δεν μείνουμε στο σπίτι, τις γιορτές, και πάμε σε εκδηλώσεις με άτομα που δεν τα γνωρίζουμε, είναι προφανές ότι θα συμβάλουμε στη διασπορά ενός εξαιρετικά λοιμογόνου στελέχους» υποστήριξε ο κ.Γραβάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης