Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 12.000 κρούσματα – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Μαγιορκίνης: Αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 12.000 κρούσματα – Στο τραπέζι νέα μέτρα
Πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση από τώρα για 4η δόση του εμβολίου είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε στα 10.000 με 12.000 κρούσματα ημερησίως τις επόμενες ημέρες λόγω της παράλλαξης Omicron διατύπωσε ο καθηγητής-επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος έκανε λόγο για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων μετά τις γιορτές.
«Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 10.000 ακόμα και τα 12.000 κρούσματα, αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει.
Η Omicron είναι ένα αρκετά μεταδοτικό στέλεχος που δίνει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, πάντα με βάση όσα αναφέρονται» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος κάλεσε τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς όπως υποστήριξε, η Omicron δεν θα είναι ήπια για αυτούς.
«Να προσέχουν όμως οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας και να εμβολιαστούν γιατί θα το περάσουν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους.
Να μην θεωρήσουν ότι η Omicron θα είναι ήπια για αυτούς» υπογράμμισε ο κ.Μαγιορκίνης.

Πιθανά νέα μέτρα

Παράλληλα. για την επιπρόσθετη λήψη μέτρων, εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν διαφορετικά μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά και η Επιτροπή θα συζητήσει για αυτά στις 27 Δεκεμβρίου.
«Τα μέτρα είναι αναλογικά με την πίεση που αισθάνεται το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αποσυμπίεσης.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από τις 3 Ιανουαρίου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, την Δευτέρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει.
Η πίεση από την Omicron φαίνεται θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλα στελέχη.
Όμως μπορούμε να αποκλείσουμε μέτρα περιορισμού όπως να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά στην εστίαση» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσον αφορά στα σχολεία δήλωσε ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα πιο δυναμικά συστήματα παρακολούθησης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες με τόσο έντονο testing.
Όπως είπε, σε αυτή τη φάση είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας ωστόσο το θέμα των σχολείων υπογράμμισε πως θα ξανασυζητηθεί.
Τέλος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης στη χώρα μας, καθώς σε αυτή την φάση η 3η δόση είναι υπερ-αρκετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης