Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Ελαφρύτερη η Omicron, αλλά αυξημένος κίνδυνος νοσηλευόμενων λόγω υπερμετάδοσης

Γώγος: Ελαφρύτερη η Omicron, αλλά αυξημένος κίνδυνος νοσηλευόμενων λόγω υπερμετάδοσης
Η επόμενη εισήγηση θα αφορά την απασχόληση περισσότερων εργαζομένων με τηλεργασία είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η επόμενη εισήγηση της Επιτροπής ενόψει της λήψης μέτρων για τον Ιανουάριο, θα αφορά την απασχόληση περισσότερων εργαζομένων με τηλεργασία διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.
«Σε όσο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί η τηλεργασία θα είναι θετικό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος, ο οποίος υποστήριξε πως ό,τι ελαττώνει την κινητικότητα, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.
«Πρέπει γρήγορα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο κ.Γώγος, υποστηρίζοντας σχετικά με την παράλλαξη Omicron, πως φαίνεται ότι είναι ελαφρύτερη αλλά λόγω της μεγάλης διασποράς της, ενδεχομένως θα υπάρξει κίνδυνος να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων όσο και νοσηλευόμενων.
Σημείωσε ωστόσο ότι η Omicron σίγουρα δεν είναι χειρότερη από τις προηγούμενες μεταλλάξεις.
Σχετικά με την τρίτη δόση, ο κ.Γώγος τόνισε ότι η παραγωγή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων πολλαπλασιάζεται σε μεγάλο βαθμό, έως και 100 φορές, διευκρινίζοντας πως αυτό δείχνει ότι καλύπτει και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τέταρτη δόση.
«Χρειαζόμαστε κι άλλα δεδομένα αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ότι τα αντισώματα κρατάνε έως και 12 μήνες με την αναμνηστική δόση» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης