Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία - φωτιά: Ο Δήμος Αθηναίων θα πληρώσει πάνω από 200.000 ευρώ για την φιέστα με Ρουβά στον Λυκαβηττό

Καταγγελία - φωτιά: Ο Δήμος Αθηναίων θα πληρώσει πάνω από 200.000 ευρώ για την φιέστα με Ρουβά στον Λυκαβηττό
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, πρόκειται για ένα «τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών» για το οποίο «η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211.000 ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης»
Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης πως ο Δήμος Αθηναίων θα πληρώσει πάνω από 200.000 ευρώ για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου στον Λυκαβηττό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας αναφέρει πως καταψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης την απευθείας ανάθεση για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου.

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού» αναφέρει αρχικά σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, πρόκειται για ένα «τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών» για το οποίο «η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211.000 ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης».

«Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρεία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200.000 ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές» επισημαίνεται.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Α' Αθηνών Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «αχρείαστη και προκλητική σπατάλη».
 
«Η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας να διαθέσει το ποσό των 215.000 € ως αμοιβή για μια 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη παράσταση γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη (!) και με απευθείας ανάθεση, συνιστά αχρείαστη και προκλητική σπατάλη» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, μετά την παραπάνω καταγγελία, η οργή των χρηστών στα social media πήρε διαστάσεις, με τα ονόματα του Σάκη Ρουβά και του Κώστα Μπακογιάννη να τρεντάρουν στα δημοφιλή hashtags του Twitter.

Τα σχόλια στο Twitter

Πολλοί χρήστες στο Twitter στρέφονται κατά του Σάκη Ρουβά αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, είτε κρίνοντας με οργή είτε αντιμετωπίζοντάς το με χιούμορ.
 
«Τη στιγμή που χιλιάδες κόσμος ξεπαγιάζει επειδή δεν έχει να πληρώσει ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης .... αυτά τα καθάρματα ετοιμάζουν πανηγύρι 215.000 ευρώ με χρήματα των πολιτών» είναι μία χαρακτηριστική ανάρτηση.
«Nα γιατί μειώθηκαν τα κονδύλια για την Υγεία» γράφει άλλος χρήστης.
«217.000 ευρώ για ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά για να φας» σχολιάζει άλλος.
«Γιατί ρε παιδιά τα βάζουμε μόνο με τον Ρουβά; Ο πρίγκηπας Μπακογιάννης αποφάσισε» αναρωτιέται άλλος.
«Η φιέστα Μπακογιάννη Σάκη θα γίνει χατίρι από τον θείο Κυριάκο;» αναφέρεται σε άλλο post.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης