Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Η Omicron θα εξαπλωθεί σε όλη την χώρα τις επόμενες 10 ημέρες

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Η Omicron θα εξαπλωθεί σε όλη την χώρα τις επόμενες 10 ημέρες
Πολύ πιο μεταδοτική η Omicron, αλλά οι εισαγωγές αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε ο κ.Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Omicron θα εξαπλωθεί σε όλη την χώρα τις επόμενες 10 ημέρες διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών, Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να επικρατήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο το νέο στέλεχος του ιού.
Σε δηλώσεις του ο κ.Θωμαΐδης είπε πως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η παραλλαγή αυτή είναι εξαιρετικά μεταδοτική, για αυτό και αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αφού ήδη σε άλλες χώρες η διασπορά της είναι μεγάλη.
Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι το επόμενο 10ήμερο, η Omicron θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.
«Τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν γρήγορα και να φτάσουν τις 6.000 τις επόμενες μέρες.
Η Delta επικράτησε ένα μήνα νωρίτερα από τις προβλέψεις.
Δεν αποκλείεται έως 31 Δεκεμβρίου να έχει επικρατήσει στη χώρα η Omicron» υπογράμμισε ο κ.Θωμαΐδης, υποστηρίζοντας ότι «ναι μεν η Omicron είναι πολύ πιο μεταδοτική, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών».
«Πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει αλλά και να επιταχυνθεί η τρίτη δόση» υπογράμμισε ο καθηγητής, ο οποίος έκρουσε «καμπανάκι» για την αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται στα λύματα της Αττικής.
Όπως είπε, το ιικό φορτίο είναι υψηλό εδώ και πάνω από 6 - 7 μήνες, ενώ παρέπεμψε και στα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα που στην Αττική αφορούν στο 40% των μολύνσεων στο σύνολο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης