Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πάμε για 18.000 ημερήσια κρούσματα μετά τα Φώτα – Κάντε τεστ

Τζανάκης: Πάμε για 18.000 ημερήσια κρούσματα μετά τα Φώτα – Κάντε τεστ
Δεδομένη η 4η δόση του εμβολίου σε άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό μετά τα Φώτα να δούμε σε μια ημέρα ακόμα και 15.000 με 18.000 κρούσματα λόγω της Omicron διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε πως μέσα σε 15-20 ημέρες, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω της Omicron.
«Θα μιλήσω εμπειρικά.
Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Omicron ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα.
Δηλαδή σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες.
Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα δεν αποκλείεται να δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα.
Θα είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα.
Ενδέχεται να καταγράψουμε και 15.0000 με 18.000 κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά» τόνισε ο κ.Τζανάκης.

Τέσσερα self test στις γιορτές

Ο κ.Τζανάκης συνέστησε στους πολίτες να προβαίνουν σε συχνό testing, με διενέργεια self test ανά 3 ημέρες κατά την διάρκεια των εορτών.
«Να κάνουμε 4 self test μέσα στις γιορτές μέχρι την πρωτοχρονιά, ένα ανά 2-3 περίπου ημέρες, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων και εμβολιαστικού στάτους.
Τα τραπέζια στις γιορτής να είναι ολιγομελή, το πολύ μέχρι 10 άτομα, να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και να μην την βγάζουμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την 4η δόση αναπόφευκτη για άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία δηλαδή για εκείνους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης