Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Ανοιχτό το σενάριο ενός lockdown, θα εξαρτηθεί από την πίεση στο ΕΣΥ

Τζανάκης: Ανοιχτό το σενάριο ενός lockdown, θα εξαρτηθεί από την πίεση στο ΕΣΥ
Για περίπου 3.500 κρούσματα τα Φώτα έκανε λόγο ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο ενός lockdown και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στο lockdown στην Ολλανδία ο κ.Τζανάκης είπε πως «κάποιες από αυτές τις χώρες είχαν σταματήσει τη χρήση μάσκας και δεν χρησιμοποιούσαν το διαβατήριο εμβολιασμού και τώρα αναγκάστηκαν και πήραν αυτά τα μέτρα»
«Τα μέτρα αυτά τα καθορίζουν οι δείκτες που πιέζουν το σύστημα, δηλαδή οι διασωληνωμένοι, οι νοσηλείες και οι θάνατοι.
Αν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων θα περιμένουμε να εμφανιστεί η πίεση 10 με 15 ημέρες αργότερα» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος τόνισε ότι πάντα πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι μέτρα για την αναχαίτιση του ιού.

Τι θα γίνει με την Omicron

Όσον αφορά την εξέλιξη της Omicron, ο κ.Τζανάκης είπε πως εξελίξεις αναμένονται κατά την εορταστική περίοδο.
Όπως είπε, εάν παρατηρηθεί αύξηση ή σταθεροποίηση κρουσμάτων, χωρίς να πέφτουν περαιτέρω, τότε αυτό σημαίνει πως η Omicron είναι στην κοινότητα.
«Δεν βλέπουμε την εντυπωσιακή άνοδο και αυτό είναι καθαρά μαθηματικά.
Είναι ο κανόνας του διπλασιασμού, που ξεκινάει από μικρό νούμερο και καταλήγει σε κάτι τρομαχτικά νούμερα.
Η Δανία με 90% εμβολιαστική κάλυψη, είχε στις 2 Δεκεμβρίου 5.500 κρούσματα και χτες ανακοινώθηκαν 13.200 κρούσματα» είπε ο κ.Τζανάκης

Στα 3.500 τα κρούσματα τα Φώτα

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι προκαλεί ασυμπτωματική νόσο σε πολλά άτομα, σε άτομα που έχουν εμβολιαστική κάλυψη πλήρη ή προ τεσσάρων και πέντε μηνών.
Η Omicron και η Delta ίσως δεν κάνουν καθόλου ή πολύ λίγα συμπτώματα κι έτσι προχωράει» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.
Ερωτηθείς για το εάν τα κρούσματα της Omicron θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο καθηγητής είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το αρχικό νούμερο που υπάρχει στην κοινότητα.
«Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 100 κρούσματα αναμένεται ανάλογη αύξηση, ενώ εάν έχουμε 200 ή και 500 κρούσματα, τότε το νούμερο ανεβαίνει πολύ περισσότερο.
Ο χρόνος διπλασιασμού είναι πολύ μικρός» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος προέβλεψε πως ίσως τα Φώτα κρούσματα της Omicron να φτάσουν τα 3.500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης