Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η εμμονή της κυβέρνησης στα εμβόλια υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών - Το νέο «φρούτο» της υβριδικής ανοσίας

Η εμμονή της κυβέρνησης στα εμβόλια υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών - Το νέο «φρούτο» της υβριδικής ανοσίας
Η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ

Πόσο αδικαιολόγητος είναι ο σκεπτικισμός απέναντι στα εμβόλια κατά της Covid;
Σε κάθε περίπτωση, παρά τις «κραυγές» -ειδικών και μη- τηλεπιστημόνων, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών κλονίστηκε από τις εκτεταμένες κυβερνητικές πιέσεις για να εμβολιαστούν άπαντες – ακόμη και αυτοί που έχουν φυσική ανοσία.
Και είναι απορίας άξιον… καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που με το ξέσπασμα της πανδημίας η ανθρωπότητα σύμπασα εκλιπαρούσε για την εύρεση ενός εμβολίου, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα.
Ωστόσο, η σπουδή των ανά τον κόσμο κυβερνήσεων, προεξάρχουσας της ελληνικής, για μαζική προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
«Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο υπονομεύεται όταν προσπαθείς να αναγκάσεις τους πάντες, ακόμη και αυτούς που δεν χρειάζονται το εμβόλιο, να το κάνουν.
Σαφώς ανακύπτουν ερωτήματα» αναφέρει στο Bankingnews.gr διακεκριμένος νομικός ο οποίος δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.
Η εμβολιαστική προσπάθεια, λοιπόν, πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση.
Και η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή, πρόσφατες μελέτες και επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια προστατεύουν ελάχιστα από την Covid - ιδιαίτερα κατά της παραλλαγής Omicron.
Επιπλέον, ένα ισχυρό σύνολο αποδεικτικών στοιχείων υποδεικνύει ότι τα άτομα που έχουν φυσική ανοσία ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19 διαθέτουν υψηλότερο τείχος προστασίας απέναντι στον ιό ενώ οι πιθανότητες να νοσηλευτούν είναι λιγοστές.
Η φυσική ανοσία, σύμφωνα με μελέτες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες, προσφέρει ισχυρή άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό, όμως και η ελληνική κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επιστήμη.

Υβριδική ανοσία…

Και ξαφνικά, υπό το φως των νέων ευρημάτων, προέκυψε το αίτημα για υβριδική ανοσία, δηλαδή τον συνδυασμό φυσικής νόσησης και εμβολιασμού.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για εμμονή στον εμβολιασμό κάποιων ανθρώπων που «προσπαθούν» παντί τρόπω να υπερπηδηθεί το «εμπόδιο» της φυσικής ανοσίας.
Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους κυβερνητικούς παράγοντες πως έτσι υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να το κάνουν το αποφεύγουν.
Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος της εγχώριας αλλά και της διεθνούς πολιτικής ηγεσίας… που επιλέγει να αγνοεί την ανοσία της αγέλης την οποία προσφέρει η φυσική νόσηση.
Ωστόσο, καθημερινά, πλέον, θα αποκαλύπτονται η αλήθεια και η πραγματικότητα, και όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδίαζε και συνεχίσει να αυτοσχεδιάζει, ενώ επιρρίπτει στους πολίτες τις ευθύνες για τα λάθη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης