Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και στη Ρόδο – Τουλάχιστον 20 άτομα στο μικροσκόπιο - Ήταν μέλη της «Ελλήνων Συνεύλεσις»

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και στη Ρόδο – Τουλάχιστον 20 άτομα στο μικροσκόπιο - Ήταν μέλη της «Ελλήνων Συνεύλεσις»
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επικεφαλής της ομάδας είναι ένας επιχειρηματίας που διαμένει στην Κρεμαστή

Από τον Μάρτιο του 2020 δραστηριοποιούνται στη Ρόδο οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική.
Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν δραστηριοποιηθεί στο νησί στο διάστημα αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επικεφαλής της ομάδας είναι ένας επιχειρηματίας που διαμένει στην Κρεμαστή.
Οι αρχές ερευνούν ιστοσελίδα μέσα από την οποία ο εν λόγω επιχειρηματίας ενθάρρυνε υποψήφια μέλη να έρθουν κοντά στους «Θεματοφύλακες» και να ενημερωθούν.
Αυτή τη στιγμή ερευνάται η ιστοσελίδα, ο επιχειρηματίας και ακόμα 19 άτομα.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, όλα αυτά τα άτομα -σαν να ενήργησαν συντονισμένα- έχουν υποβάλει καταγγελία την οποία ονομάζουν «Ιερή Δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του Έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Πρόκειται για ένα κείμενο 20 σελίδων, με το οποίο προτρέπουν επανειλημμένως ακόμα και στη βία.
Η εφημερίδα επισημαίνει πως αντίγραφο του κειμένου αυτού βρίσκεται σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο.
Τα άτομα αυτά δηλώνουν «θεματοφύλακες και κυνηγοί της όποιας παράνομης ενέργειας», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα αυτή δραστηριοποιούνται και αρκετά μέλη του κόμματος του Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις».

Όσον αφορά στο ίδιο το κείμενο, το δημοσίευμα τονίζει πως δεν έχει συνοχή και κάνει πολλές αναφορές σε θέματα επικαιρότητας, όπως ο κορωνοϊός.
Η αποκαλούμενη «ιερή δήλωση» του άρθρου 120 του Συντάγματος κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012.
Η αναφορά-καταγγελία που κατέθεσαν αυτά τα άτομα επικαλείται το άρθρο αυτό -την ακροτελεύτια διάταξη- του Συντάγματος και μνημονεύει μία μηνυτήρια αναφορά ενός γιατρού για «εσχάτη προδοσία» που φέρεται να διαβιβάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων την 24/11/2011, ημερομηνία από την οποία «τελούνται» τα καταγγελλόμενα εγκλήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης