Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεμβολίαστο το 37% του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελλάδα - Υψηλότερα τα ποσοστά του Ναυτικού

Ανεμβολίαστο το 37% του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελλάδα - Υψηλότερα τα ποσοστά του Ναυτικού
"Ουσιαστικά, όμως, το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος

Μέτρια είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, με περισσότερους από έξι στους δέκα υπηρετούντες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα ποσοστά εμβολιασμού στο μόνιμο προσωπικό και τους εφέδρους, κυμαίνονται άνω του 60% .

Συγκεκριμένα, τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού, ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, έχουν ως εξής:

  • Γενικό Επιτελείο Στρατού: 63,51%
  • Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: 72,59%
  • Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: 62,23%


"Ουσιαστικά, όμως, το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η αναφορά του κ. Παναγιωτόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα έγινε στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης πού υπεβλήθη στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάση και Θανάσης Παφίλη με θέμα "Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους".

Ο υπουργός επισήμανε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας, δεδομένα τα οποία αποτελούν βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός που αποδεικνύεται -εκτός των άλλων- και από και "τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων".
Με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, εξήγησε ο υπουργός, "από τον Δεκέμβριο του 2020, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας". "Το εγχειρίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων", σημείωσε.
Επιπλέον, από την 5η Νοεμβρίου φέτος, όπως επεσήμανε ο ίδιος, "ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού".
"Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας", κατέληξε, στην απάντησή του, κ. Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης