Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζάνης (παιδίατρος): Ανάρπαστος ο εμβολιασμός των παιδιών 5 – 11 ετών – 20 φορές λιγότερες οι όποιες παρενέργειες

Μαζάνης (παιδίατρος): Ανάρπαστος ο εμβολιασμός των παιδιών 5 – 11 ετών – 20 φορές λιγότερες οι όποιες παρενέργειες
Από τις 3 Ιανουαρίου θα γίνει η παραλαβή νέων εμβολίων υποστήριξε ο κ.Μαζάνης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ανάρπαστα έγιναν τα εμβόλια κατά της covid στις ηλικίες 5 – 11 ετών διατύπωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι παρενέργειες από τα εμβόλια είναι 20 φορές λιγότερες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα σε σχέση με τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών και τους ενήλικες.
«Το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρενεργειών των εμβολίων στα παιδιά και είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Μαζάνης.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι «οι ανησυχίες των γονιών έχουν επικεντρωθεί στις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο».
«Ο εμβολιασμός των παιδιών έγινε ανάρπαστος, καθώς τα πρώτα εμβόλια έχουν ήδη εξαντληθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως από τις 3 Ιανουαρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων» τόνισε ο κ.Μαζάνης.
Ερωτηθείς σχετικά με την Omicron, ο κ.Μαζάνης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όλα δείχνουν πως η Omicron είναι πιο μεταδοτική από τη Delta.
«Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη» υποστήριξε ο κ.Μαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης