Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μανωλόπουλος: Η Omicron μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα - Aνά πάσα στιγμή νέα μέτρα

Μανωλόπουλος: Η Omicron μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα - Aνά πάσα στιγμή  νέα μέτρα

Μπορεί να μην εφαρμοστεί ένα γενικό lockdown, αλλά να είναι εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία θα αφορούν και τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τον Ευ. Μανωλόπουλο

«Η Omicron μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα και αυτό μας κάνει διπλά ανήσυχους για το τι θα συμβεί μετά τις γιορτές. Γι΄ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
«Έχουμε ήδη την ανησυχία λόγω της μετάλλαξης Delta, που καταγράφονται 4.500-5.000 κρούσματα την ημέρα, και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών. Παράλληλα, προκύπτουν και οι καταιγιστικές εξελίξεις με την Omicron, που ναι μεν ακόμα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μανωλόπουλος, σημειώνοντας πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα».
Εξήγησε ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί ένα γενικό lockdown, αλλά να είναι εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Η μετάλλαξη Omicron, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, ξεπερνά σε αρκετά μεγάλο ποσοστό τον εμβολιασμό, μειώνει δηλαδή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όμως παραμένει αρκετά αυξημένη για τα άτομα που έχουν κάνει και την τρίτη δόση.
Ακόμη, όπως ανέφερε, μπορεί να επαναμολύνει άτομα που έχουν νοσήσει, αλλά συνήθως τα συμπτώματα είναι πιο ήπια.
Τέλος, το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, είναι πως μπορεί να είναι να είναι πολύ επιθετική, να μολύνει περισσότερο κόσμο, να είναι το ίδιο επιβαρυντική στον οργανισμό με τη Delta και άρα να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα και να εκτιναχθούν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης