Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Αυξημένη η θνητότητα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη – Που την αποδίδει

Λουκίδης: Αυξημένη η θνητότητα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη – Που την αποδίδει
Ένα μεγάλο ποσοστό στους ανθρώπους άνω των 65 ετών δεν έχει εμβολιαστεί είπε ο κ.Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Τον προβληματισμό του για την αυξημένη θνητότητα λόγω της covid στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.
«Υπάρχει αυξημένη θνητότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάλογη θνητότητα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Λουκίδης, ο οποίος επιχειρώντας να αιτιολογήσει τον υψηλό αριθμό θανάτων, υποστήριξε πως «στις κρίσιμες ηλικίες, δηλαδή στους άνω των 65 ετών, έχουμε ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί».
«Ένας άνθρωπος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία και έχει διαβήτη, είναι λογικό ότι κινδυνεύει πολύ περισσότερο.
Το δεύτερο (αίτιο) είναι η αργοπορία για να πάει κανείς στο νοσοκομείο.
Πολλοί άνθρωποι παραμένουν στο σπίτι περιμένοντας πράγματα που δεν υπάρχουν.
Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι.
Δεν υπάρχει κάτι ιδανικό που να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της μόλυνσης στο σπίτι, πλην των μονοκλωνικών αντισωμάτων, στις συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου» υπογράμμισε ο κ.Λουκίδης.
Ερωτηθείς για τους φόβους που εκφράζουν για τον εμβολιασμό αρκετοί πολίτες που ταλαιπωρούνται με χρόνιες αλλεργίες ο κ. Λουκίδης, ανέφερε ότι η απάντηση που έλαβαν από την Ελληνική Αλλεργιολογική Εταιρεία είναι ότι το πρόβλημα αφορά ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό κόσμου.
«Όλα αυτά είναι οριοθετημένα.
Ο ασθενής πρέπει να ζητάει τη γνώμη του ειδικού.
Το ερώτημα είναι πόσο υποστηρικτικός είναι ο γιατρός στο θέμα των εμβολίων» υποστήριξε ο κ.Λουκίδης, αναφέροντας πως «η πανδημία θα τελειώσει κάποτε και ο ιός θα γίνει ενδημικός, αλλά θα έχουμε τίμημα δυστυχώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης