Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μέσα στις γιορτές η διασπορά της Omicron - Πιθανό να επικρατήσει τον Ιανουάριο

Τζανάκης: Μέσα στις γιορτές η διασπορά της Omicron - Πιθανό να επικρατήσει τον Ιανουάριο
Προστατευμένοι οι εμβολιασμένοι με τις τρεις δόσεις είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό μέσα στις γιορτές να διασπαρεί η παράλλαξη Omicron και αυτή να επικρατήσει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
«Αυτή η εβδομάδα και η επόμενη θα είναι κρίσιμη σχετικά με την έκβαση της μετάλλαξης Omicron.
Εάν βρούμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν σαφές ιστορικό επαφών με ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει ότι η Omicron είναι στην κοινότητα και αυτή τη στιγμή κάνει τη δουλειά της.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε μέσα στις γιορτές τη διασπορά της Omicron και μέσα στον Ιανουάριο την επικράτησή της.
Η Omicron θα συνεχίσει να προκαλεί ήπιες και σοβαρές λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους και θα είμαστε προστατευμένοι όσοι έχουμε κάνει τρεις δόσεις από την κακή έκβαση της νόσου, τη διασωλήνωση και τους θανάτους.
Επειδή είναι πολύ μεταδοτική θα προκαλέσει πολλές μολύνσεις και αυτές στη συνέχεια θα δώσει υψηλούς αριθμούς βαθιάς νόσησης» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης.

Μην το ρισκάρετε

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, ο κ.Τζανάκης κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τον παιδίατρο τους και να τον εμπιστευτούν.
«Εγώ τουλάχιστον δεν θα ρίσκαρα, αν ήμουν γονέας, το παιδί μου να εκδηλώσει αυτό το πολύ σοβαρό φλεγμονώδες σύνδρομο και να βλάπτει τα αγγεία και την καρδιά του σε τέτοιο βαθμό, που να το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.
Τους καταλαβαίνω τους γονείς.
Πρέπει να σκεφτούν ότι εμβολιάζουν τα παιδιά τους από βρέφη με εμβόλια χωρίς να το σκεφτούν και χωρίς να αναρωτηθούν αν υπάρχουν παρενέργειες.
Δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στον παιδίατρό τους.
Αυτό να πράξουν και τώρα», πρότεινε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης