Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρασσάς (μοριακός βιολόγος) για Omicron: Πρώτη φορά αναμένεται τέτοιο τσουνάμι μολύνσεων

Πρασσάς (μοριακός βιολόγος) για Omicron: Πρώτη φορά αναμένεται τέτοιο τσουνάμι μολύνσεων
Οι εμβολιασμένοι να κάνουν την γ’ δόση, για τους ανεμβολίαστους ο χρόνος τελείωσε αναφέρει ο κ.Πρασσάς
Σχετικά Άρθρα

Για τσουνάμι μολύνσεων τους επόμενους μήνες λόγω της παράλλαξης Omicron προειδοποιεί ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς.
«Κανείς δεν θέλει να ακούει για πισωγυρίσματα και όλοι είναι εξαντλημένοι αλλά οι επιδημιολογικές καμπάνες είναι πολύ δυνατές για να αγνοηθούν.
Θα ζήσουμε πρώτη φορά παραλλαγή που μπορεί να φτιάχνει πελώρια κύματα μολύνσεων.
Τα αναχώματα είναι να τρέξουμε για αναμνηστική ή καλύτερα συμπληρωματική δόση, ενώ για τους ανεμβολίαστους ο χρόνος τελείωσε, γιατί τεράστιο κομμάτι θα μολυνθεί τον επόμενο μήνα.
Υπό τον κίνδυνο να σηκωθεί πελώριο κύμα κρουσμάτων και να νοσήσουν όλοι ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία θα δεχτούν πρωτοφανείς πιέσεις ενώ δεν υπάρχει περιθώριο με 700 διασωληνωμένους.
Θα μολυνθεί και υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τεράστια κενά, ενώ απαιτείται το μάξιμουμ.
Ο ερχομός της Omicron, επιφυλάσσει, πιθανόν σε ένα μήνα, πάρα πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για το ΕΣΥ.
Αυτό είναι το διακύβευμα, ενώ ακόμη και στη Νορβηγία ζήτησαν από το στρατό να βοηθήσει σε επιτάχυνση του προγράμματος για την τρίτη δόση εμβολιασμού» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Πρασσάς, ο οποίος υποστήριξε πως σε κατάσταση συναγερμού μπαίνει και ο Καναδάς, παρά το γεγονός ότι το 90% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις, το σύστημα υγείας δεν δέχεται πίεση ενώ καταγράφονται μόλις 6 θάνατοι ημερησίως τους τελευταίους 4 μήνες.
«Ομως με την Omicron, τα κρούσματα διπλασιάζονται κι έχουν πάει ξαφνικά στα 1.500 από 400- 500» είπε ο κ. Πρασσάς.

Να εμβολιαστούν τα παιδιά

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών, ο κ.Πρασσάς υποστήριξε ότι τα παιδιά είναι μεν σε μικρότερο ρίσκο, αλλά πρέπει να το κάνουν.
«Τα παιδιά είναι σε μικρότερο ρίσκο, αλλά εμβολίασα ήδη την πεντάχρονη κόρη μου και θεωρώ ότι είναι καλή ευκαιρία να εξηγήσουν οι γονείς στα παιδιά ότι οι μεγάλες συλλογικές κρίσεις απαιτούν και ενσυναίσθηση.
Ας περάσουμε μετά τον εμβολιασμό από ένα κέντρο ανοσοκατασταλμένων, να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι εκτός από το δικό τους καλό, κοιτάνε και το κοινό. Ας μην κάνουμε τα παιδιά τοξικά, ας χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με την υγεία.
Πέντε εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπάρχει ούτε ένα περιστατικό μυοκαρδίτιδας» υποστήριξε ο κ.Πρασσάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης