Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οικονόμου: Από Ιανουάριο ομαλή ροή των εμβολιασμών στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Οικονόμου: Από Ιανουάριο ομαλή ροή των εμβολιασμών στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών
Εντυπωσιακή η ανταπόκριση, έχουν κλειστεί πάνω από 28.000 ραντεβού είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν και αναμένεται να παραληφθούν νέα εμβόλια, πρόκειται να ομαλοποιηθεί η ροή των εμβολιασμών για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι εντυπωσιακή.
Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού.
Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού, όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες.
Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους».

Για θάνατο Γ. Τράγκα

Κληθείς να σχολιάσει το θάνατο του Γ. Τράγκα, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι στη ζωή αν είχε εμβολιαστεί.
«Το εμβόλιο είναι εδώ, να σπεύσουν όλοι και κυρίως οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν», τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Τσαρλατάνοι, περιθωριακοί

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες που καταγράφηκαν χθες στη Χαλκίδα με αρνητές γονείς να καίνε βιβλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι προκαλούν μόνο ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα.
Τους χαρακτήρισε δε ως «περιθωριακά στοιχεία», «τσαρλατάνους» και ανθρώπους που μέσα στη γραφικότητά τους γίνονται επικίνδυνοι γιατί μπορεί να παρασύρουν ανθρώπους και να τους πάρουν στον λαιμό τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η πολιτεία έχει αποδείξει ότι όλους αυτούς δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς, αλλά με βάση τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου και με την αυστηρότητα που επιβάλλεται απέναντι στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι πράξεις τους.
«Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης.
Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», επισήμανε ο κ.Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν την κοινή λογική και εκπέμπουν φασιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργανωμένη πολιτεία δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης