Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυτή η φωτογραφία «έκαψε» τους Θεματοφύλακες - Η έρευνα για εγκληματική οργάνωση και οι απολογίες

Αυτή η φωτογραφία «έκαψε» τους Θεματοφύλακες - Η έρευνα για εγκληματική οργάνωση και οι απολογίες
Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση

Παρέμβαση για να ανακόψει την δράση αρνητών του κορονοϊού πραγματοποίησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητώντας να διερευνηθεί εάν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Η παραγγελία δόθηκε απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και η έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θέτοντας στο στόχαστρο τη δράση της ομάδας "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" που με τις πράξεις τους φέρονται να κινούνται εκτός νομιμότητας.

 

Αφετηρία εκτός των άλλω είναι δημοσίευμα της RealNews που απεικονίζει μέλη μιας τέτοιας ομάδας να εκπαιδεύεται σε όπλα, καθώς και άλλα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής.

Αυτή είναι η φωτογραφία που κινητοποίησε τις αρχές:

thematofilakes
θεματοφύλακες όπλα

Η εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Ακόμη, με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Οι απολογίες των «11» συνεχίζονται 

Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.
Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.
Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).
Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων.

Αναλυτικά όσα περιγράφονται στη δικογραφία

«…Ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός συνταξιούχος, επιδεικνύοντας φωτοτυπία του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν εν ενεργεία ανέφερε, ως επικεφαλής της ομάδας, ότι αποτελούν μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος» και ότι συνέλαβαν τον διευθυντή του γυμνασίου, με το δικαίωμα που απορρέει από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ότι σε περίπτωση που οι αστυνομικοί άφηναν το διευθυντή, θα ήταν υπαίτιοι απελευθέρωσης κρατουμένου.
Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και είχαν προκαλέσει συνωστισμό στο σημείο που είχαν επιβιβαστεί οι τέσσερις εξ αυτών και μάλιστα ίδιο όχημα με τον διευθυντή του γυμνασίου, ο οποίος φορούσε διπλή προστατευτική μάσκα.Τελικά με την παρέμβαση όσων εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ώρα στο τμήμα, αποδέσμευσαν το διευθυντή του γυμνασίου, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας και προσήχθησαν άπαντες και συνελήφθησαν.

Στα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι και τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη της αρπαγής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μετά από υπόδειξη κατηγορουμένου, κάτω από το πατάκι του συνοδηγού, ένα ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες αστυνομικού τύπου και στο πίσω κάθισμα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικοποιημένο έγγραφο με τίτλο «διάταγμα επιτάξεως» ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021 και περιεχόμενο ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε αυτό ήταν επιταγμένο από τον Κ.Κ ο οποίος είχε ενεργοποιήσει το άρθρο 120 του Συντάγματος μέχρι επέλθει η συνταγματική και δημοκρατική ομαλότητα και υπέγραφε αυτό ως "Θεματοφύλακας του άρθρου 120".
Γίνεται μνεία ότι, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε κοινοποίηση σε αόριστο αριθμό πολιτών στις 6 Δεκεμβρίου 2021 μίας ανάρτησης του ατομικού λογαριασμού με όνομα Ι.Ζ. και με φωτογραφία κατηγορουμένου σύμφωνα με την οποία ανάρτηση ενημέρωσε "όλους τους Έλληνες ότι ο Κ.Κ. με το υπ’ αριθμόν 463Β έγγραφο επίταξη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια της χώρας καθώς ασκείται τεράστια ψυχολογική βία στα παιδιά και έχουν σημειωθεί αυτοκτονίες εφήβων"».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης