Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρούσος: Να εμβολιαστούν τα παιδιά – Αν νοσήσουν κινδυνεύουν να εμφανίσουν και το σύνδρομο MIS-C

Χρούσος: Να εμβολιαστούν τα παιδιά – Αν νοσήσουν κινδυνεύουν να εμφανίσουν και το σύνδρομο MIS-C
Αβλαβή τα εμβόλια στα παιδιά, σύμφωνα με τον Γ. Χρούσο

Πρέπει να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά, κυρίως ηλικίας 5-11 ετών, καθώς πέρα από το να νοσήσουν κινδυνεύουν να εμφανίσουν και το σύνδρομο MIS-C, ανέφερε ο Καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Γ. Χρούσος.
Όπως εξήγησε ο κ. Χρούσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα επικίνδυνο σύνδρομο (Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο, έχει κλινικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν και με τη νόσο Kawasaki και το Σύνδρομο Τοξικού Shock), το οποίο εμφανίζεται σε παιδιά κυρίως κάτω των 12 ετών που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πιάνει τα αγγεία, ακόμα και αυτά της καρδιάς.
Σημείωσε δε, πως στα παιδιά χορηγείται το 1/3 της δόσης του εμβολίου από αυτό που λαμβάνει ο ενήλικας και είναι αβλαβή, αλλά και πως αντιδρούν πολύ καλύτερα στο εμβόλιο, κάνουν πολλά αντισώματα που διαρκούν περισσότερο και μπορεί να μη χρειαστεί δεύτερη δόση.
Τέλος, ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι τα mRNA είναι πολύ καλύτερα από τα παλιά εμβόλια, εξηγώντας πως το mRNA «κάθεται» μέσα στον οργανισμό μόνο για 10 λεπτά, μπαίνει στο κυτταρόπλασμα, παράγει την πρωτεΐνη για την καταπολέμηση του ιού και εξαφανίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης