Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν, καταγγέλλει καθηγήτρια

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν, καταγγέλλει καθηγήτρια
Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή στο γυμνάσιο και στις 22 Νοεμβρίου.

Τον «εφιάλτη» που ζουν εδώ και εβδομάδες καθηγητές και μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Αιγινίου, που χρησιμοποιούν κοινή αυλή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η σημερινή αποτρόπαιη επίθεση κατά του διευθυντή του σχολείου, που τον απήγαγαν και του έκαναν «προσαγωγή» στο αστυνομικό τμήμα μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Κι αυτό επειδή το σημερινό περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών που περιελάμβαναν έφοδο στο σχολείο και προπηλακισμό καθηγητών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανωλάς, ανέφερε στο GrTimes.gr ότι ο διευθυντής είχε σημάδια στο χέρι του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας. «Από ότι έχω πληροφορηθεί, οι μώλωπες που έφερε στα χέρια του ο διευθυντής ήταν από τις χειροπέδες που του φόρεσαν» αναφέρει, προσθέτοντας ότι όσοι έκαναν την επίθεση δεν είναι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή.

«Μου επιτέθηκαν» καταγγέλλει καθηγήτρια

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή στο γυμνάσιο και στις 22 Νοεμβρίου.

«Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet», λέει καθηγήτρια.

Η καθηγήτρια περιγράφει όσα έχει δει τις τελευταίες εβδομάδες: «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Οι διευθυντές, αναφέρει η καθηγήτρια, έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό. Η αστυνομία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, εκείνο που ενδιαφέρει τους καθηγητές, είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Έσερναν τον διευθυντή σε 100 σκαλιά, τον χτυπούσαν και του φώναζαν

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της καθηγήτριας και για τη σημερινή εισβολή. Οι επιτιθέμενοι έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς και σε ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται εντός κτηρίου.

«Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, “μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε”. Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο», λέει.

Η ίδια έφτασε στο σχολείο κατά την τρίτη διδακτική ώρα, για να ξεκινήσει το μάθημά της και βρήκε τα παιδιά στο προαύλιο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα». Μετά τα γεγονότα, παιδιά και καθηγητές δεν συνέχισαν το μάθημα, ενώ οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στους γονείς, τους οποίους και ενημέρωσαν, ενώ τους κάλεσαν να πάρουν τα παιδιά τους. Φόβοι υπάρχουν και για την επόμενη ημέρα, καθώς σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, το σχολείο έχει μπει στο στόχαστρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης