Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Μικρή τάση ύφεσης στα κρούσματα – Δεν θα φύγει από την καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός

Ψαλτοπούλου: Μικρή τάση ύφεσης στα κρούσματα – Δεν θα φύγει από την καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός
Όσο πλησιάζουμε στα 60 έτη, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για σοβαρή νόσηση είπε η κα.Ψαλτοπούλου
Σχετικά Άρθρα

Για πολύ μικρή τάση ύφεσης στα κρούσματα έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία παρόλο αυτά σημείωσε πως βρισκόμαστε σε πολύ υψηλά νούμερα σε σχέση με τον Αύγουστο.
«Σε πολλές χώρες γίνονται τώρα συστάσεις, ώστε σε 15 ημέρες ο κόσμος να μπορέσει να είναι πιο άνετα τα Χριστούγεννα.
Στην ουσία είμαστε καλύτερα από ό,τι πέρυσι, αλλά η πανδημία που τώρα θα κλείσει 2 χρόνια, έχει οδηγήσει σε τεράστιο ανθρώπινο πόνο με πολύ μεγάλες απώλειες ανθρώπων, και με μεγάλες επιπτώσεις σε κάθε τομέα.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις κλασικές οδηγίες.
Δηλαδή, καλό είναι να κάνουμε self ή rapid test πριν πάμε μια επίσκεψη, ειδικά εάν πρόκειται να συναντηθούμε με ηλικιωμένους ή ανθρώπους σε ανοσοκαταστολή.
Να μην βρισκόμαστε σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό.
Να κρατάμε τις αποστάσεις.
Να προγραμματίσουμε τον εμβολιασμό μας.
Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν θα φύγει από την καθημερινότητά μας» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ η κα.Ψαλτοπούλου.

Κανείς δεν είναι αλώβητος

Όπως είπε, έως τα τέλη Δεκεμβρίου, οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους στοιχεία που θα δείχνουν εάν πράγματι έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων σε περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας που βρίσκονται στο «κόκκινο», επαναλαμβάνοντας πως η βαριά νόσηση, η διασωλήνωση και οι θάνατοι είναι κυρίως στα άτομα αυτά τα οποία πρέπει να έχουν κάποια προτεραιότητα στη σκέψη μας.
Σημείωσε, πάντως, ότι η σύσταση για την τρίτη δόση είναι για όλες τις ηλικίες, καθώς «όσο πλησιάζουμε στα 60, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για βαριά νόσηση».
«Έχουμε δει και άτομα μικρότερης ηλικίας, 30, 40 και 50 χρονών, χωρίς κανέναν προδιαθετικό παράγοντα να νοσούν βαριά και να διασωληνώνονται ή και να αποβιώνουν.
Κανείς από εμάς δεν είναι αλώβητος σε αυτή την πανδημία», ανέφερε η κα.Ψαλτοπούλου, η οποία σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά χρειάζεται, «ακόμη και αν θεωρούμε ότι θα το περάσουν ελαφρά, εάν νοσήσουν»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης