Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακατανόητη η εμμονή εμβολιασμού των παιδιών έναντι της Covid 19... στοιχεία δείχνουν ότι καταρρέει το αφήγημα της ασυμπτωματικής εξάπλωσης

Ακατανόητη η εμμονή εμβολιασμού των παιδιών έναντι της Covid 19... στοιχεία δείχνουν ότι καταρρέει το αφήγημα της ασυμπτωματικής εξάπλωσης
Θα πρέπει να απαντηθεί εάν η εμβολιακή ανοσία ανταγωνίζεται τα φυσικά επίκτητα αντισώματα ανοσίας
Η απόφαση των γονέων να εμβολιάσουν το παιδί τους κατά της Covid - 19 είναι πραγματικά ζήτημα διαχείρισης κινδύνου.
Οι γονείς πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά όμως ότι η Covid-19 είναι μια λιγότερο επικίνδυνη ακόμη και από τη γρίπη ασθένεια για τα παιδιά.
Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί σταθερά τους τελευταίους 20 μήνες.
Και σύμφωνα με έρευνες, η έννοια της ασυμπτωματικής εξάπλωσης έχει αμφισβητηθεί σοβαρά, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Τα παιδιά, εάν μολυνθούν, απλώς δεν μεταδίδουν την Covid-19 σε άλλους εύκολα, είτε σε άλλα παιδιά είτε σε άλλους ενήλικες.
Η παιδιατρική βιβλιογραφία είναι ξεκάθαρη γι' αυτό.
Τα συντριπτικά δεδομένα δείχνουν ότι η σχετιζόμενη με τον SARS-CoV-2 επιβάρυνση σοβαρής νόσου ή θανάτου σε παιδιά και εφήβους είναι πολύ χαμηλή (στατιστικά μηδενική).

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Σουηδία

Τα δεδομένα από το Ludvigsson ανέφεραν ότι στα 1.951.905 παιδιά στη Σουηδία (από τις 31 Δεκεμβρίου 2020) ηλικίας 1 έως 16 ετών που πήγαιναν στο σχολείο σε μεγάλο βαθμό χωρίς lockdown ή μάσκες, δεν υπήρχαν θάνατοι.
«Παρά το γεγονός ότι η Σουηδία έχει κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, διαπιστώνεται χαμηλή συχνότητα εμφάνισης σοβαρής νόσησης Covid-19 μεταξύ μαθητών και παιδιών προσχολικής ηλικίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2».
Μια πρόσφατη γερμανική μελέτη (που συγκεντρώνει στοιχεία από τρεις πηγές 1) μια εθνική μελέτη οροεπιπολασμού, 2) το γερμανικό νομοθετικό σύστημα ειδοποίησης και 3) ένα εθνικό μητρώο για παιδιά και εφήβους που νοσηλεύονται είτε με SARS-CoV-2 είτε στο Παιδιατρικό Φλεγμονώδες Πολυσυστηματικό Σύνδρομο (PIMS-TS)) ανέφερε ότι υπήρξαν μηδενικοί (0) θάνατοι σε παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών σε όλη την περίοδο της μελέτης.
Στην απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους γονείς που θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.
Θα πρέπει να να συνυπολογιστεί το εάν το παιδί έχει μικρό έως καθόλου κίνδυνο, σχεδόν μηδενικό κίνδυνο σοβαρών συνεπειών ή θανάτου και επομένως κανένα όφελος από το εμβόλιο, μπορεί να υπάρχουν πιθανές βλάβες και άγνωστες ακόμη βλάβες από το εμβόλιο.
Και με την παρουσία των πιθανών κινδύνων, καθώς και του γεγονότος ότι ένα εμβόλιο για την Covid-19 απλά δεν ενδείκνυται στα παιδιά, γιατί ένας γονέας θα επέτρεπε το παιδί του να εμβολιαστεί με πειραματικά εμβόλια;

Ο ρόλος της ανοσίας

Η έμφυτη ανοσία στα παιδιά η οποία δρα για την προστασία τους θα λειτουργήσει εδώ όπως έχει λειτουργήσει (έμφυτα αντισώματα και κύτταρα ΝΚ, καθώς και άλλα συστατικά του εγγενούς ανοσοποιητικού συστήματος).
Αυτή η προσέγγιση θα επιτάχυνε επίσης την ανάπτυξη της τόσο αναγκαίας ανοσίας της αγέλης για την οποία έχουν γραφτεί πολλά.
Εκτός από τις ανησυχίες που σχετίζονται με άμεσες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες των νέων εμβολίων mRNA στα παιδιά, υπάρχουν σαφή δεδομένα που υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι της μόλυνσης και της εξάπλωσης όπως αναφέρθηκε αρχικά.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για τα αντισώματα του εμβολίου που λειτουργούν για την καταστολή των εγγενών αντισωμάτων (δυνητικά καταστροφικά για τα παιδιά που εξαρτώνται από αυτά ως πρώτη γραμμή άμυνας) και τα ανταγωνίζονται, δεδομένου ότι τα αντισώματα του εμβολίου είναι ειδικά και έχουν υψηλή συγγένεια για το αντιγόνο τους, ενώ τα έμφυτα είναι μη ειδικά και με χαμηλή συγγένεια.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά εάν η εμβολιακή ανοσία ανταγωνίζεται τα φυσικά επίκτητα αντισώματα ανοσίας κ.λπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης