Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Δεν αποκλείεται 4η δόση για καλύτερη προστασία από την Omicron

Ψαλτοπούλου: Δεν αποκλείεται 4η δόση για καλύτερη προστασία από την Omicron
Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε νωρίτερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Omicron η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είτε νοσήσουμε είτε εμβολιαστούμε, εκπαιδεύεται καλύτερα και φτιάχνει αντισώματα για να αντιμετωπίζει καλύτερα τις μεταλλάξεις.
Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε νωρίτερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού μπορεί να «ξεφεύγει» από την προστασία που παρέχουν τα αντισώματα, έπειτα από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη BioNTech.
Ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε μιλώντας στο CNBC, ότι περιμένει περισσότερα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως θα απαιτούνται πρόσθετες δόσεις του εμβολίου και σε ποιο χρονικό διάστημα.
«Όταν δούμε τα δεδομένα, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση» είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης