Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη για καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: VIP στις ασθένειες για έναν γιατρό δεν υπάρχουν - Δεν παίζουν με τη ζωή των ασθενών

Παγώνη για καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: VIP στις ασθένειες για έναν γιατρό δεν υπάρχουν - Δεν παίζουν με τη ζωή των ασθενών
Παγώνη για γιατρούς: Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δώσει δύο χρόνια τη μάχη κατά του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη”

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί μετά τις καταγγελίες ότι υπάρχουν κλίνες σε ΜΕΘ που κρατούνται για “VIP” ασθενείς ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους. Για το θέμα έχει ήδη ξεσπάσει πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απαντήσεις και το υπουργείο Υγείας να κάνει λόγο για fake news, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές. Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, δήλωσε στον enikos.gr ότι δεν έχουν περιέλθει εις γνώση της τέτοια περιστατικά. 
“Εμείς δεν έχουμε τέτοιες καταγγελίες . Όμως θεωρώ απαράδεκτο να συκοφαντούμε τους γιατρούς στις ΜΕΘ, λέγοντας ότι έχουν κενά κρεβάτια και δεν βάζουν τους ασθενείς, την ώρα που υπάρχουν διασωληνωμένοι με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δώσει δύο χρόνια τη μάχη κατά του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη”

Παγώνη: Όλοι οι ασθενείς είναι ίδιοι για εμάς

“Δεν μπορεί ένας γιατρός να έχει κενές κλίνες, όταν ξέρει ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 περιστατικά εκτός ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κι επειδή άκουσα για διαχωρισμούς , VIP στις ασθένειες για έναν γιατρό δεν υπάρχουν. Δεν το δέχομαι. Οι γιατροί δεν παίζουν με τη ζωή των ασθενών, προσπαθούν να τους σώσουν από τον θάνατο. Όλοι οι άρρωστοι στο κρεβάτι είναι ίδιοι για εμάς” τονίζει η κ. Παγώνη .

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή “Kontra 24” τόνισε ότι “οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950. Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός”.

“Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για “ειδικές περιπτώσεις”. Μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες;” ανέφερε.

Πυρά από τον Νάσο Ηλιόπουλο

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις καταγγελίες σχετικά με τις ΜΕΘ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι “Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα είναι εκτός μάχης κρατημένες για “VIP περιστατικά”. Σε σημερινή του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα”.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση “οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ”.
Επισημαίνει, τέλος, πως “οταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ίδιο σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι “η δράση μας είναι προσηλωμένη και στη στήριξη του Ε.Σ.Υ.. Έχουμε προσθέσει κλίνες στο Σύστημα, έχουμε βάλει τον ιδιωτικό τομέα να υποστηρίζει το Ε.Σ.Υ., έχουμε προχωρήσει σε επιτάξεις γιατρών. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, εκεί γίνεται η πολύ μεγάλη μάχη”.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια στις ΜΕΘ, αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι συμπολίτες μας που διασωληνώνονται και πηγαίνουν στα κρεβάτια των Μ.Ε.Θ.. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη στο Σύστημα για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε”. Καταλήγοντας, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως “είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση ότι τα κριτήρια για εισαγωγή στη ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. Δεν χωράει οτιδήποτε άλλο εκεί”.

Θάνος Πλεύρης: Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες

Απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλά για αναφορές “ψευδέστατες” που “προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς”.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας σημειώνει: “Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν”.

“Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν”, καταλήγει ο Θάνος Πλεύρης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης