Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Η μετάλλαξη Omicron μολύνει ακόμα και αυτούς που έχουν νοσήσει

Δημόπουλος: Η μετάλλαξη Omicron μολύνει ακόμα και αυτούς που έχουν νοσήσει
Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκι για την επανεμφάνιση της ιλαράς και άλλων ιογενών λοιμώξεων, ως συνέπεια της παραμέλησης του προγράμματος των καθιερωμένων εμβολιασμών

Τα πρώτα στοιχεία των μελετών αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον ανέλυσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και τον Νίκο Καρούτζο.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα.
«Άτομα που έχουν νοσήσει επαναμολύνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η εν λόγω παραλλαγή δεν φαίνεται να συνδυάζεται με βαρύτερη κλινική εικόνα και ότι έχει ήπια συμπτωματολογία.
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του εμβολιασμού, ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσο ο ιός διαφεύγει της φυσικής ή τεχνητής ανοσίας, εκτίμησε πως «θα αποδειχθεί ότι τα εμβόλια προσφέρουν επαρκή κάλυψη από τη σοβαρή νόσηση ή την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο».

Συναγερμός για την επανεμφάνιση της ιλαράς

Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκι για την επανεμφάνιση της ιλαράς και άλλων ιογενών λοιμώξεων, ως συνέπεια της παραμέλησης του προγράμματος των καθιερωμένων εμβολιασμών στα παιδιά. «Πρέπει άμεσα να επανέλθουμε στην κανονικότητα των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζουν οι παιδίατροι για τα παιδιά μας» τόνισε με την ευκαιρία της έναρξης από τις 15 Δεκεμβρίου των εμβολιασμών για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών αποκλειστικά με Pfizer.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης