Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Στους 100 νεκρούς ημερησίως λόγω covid – Πιθανόν 21.000 θάνατοι στα τέλη του 2021

Παυλάκης: Στους 100 νεκρούς ημερησίως λόγω covid – Πιθανόν 21.000 θάνατοι στα τέλη του 2021
Λόγω της Omicron, όπου υπάρχει συγκέντρωση ατόμων, θα έχουμε διασπορά ακόμα και σε εμβολιασμένους είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εξαιρετικά δυσοίωνη εκτίμηση πως έως τα τέλη του 2021 θα βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς λόγω της covid διατύπωσε ο γιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης εκτίμησε ότι η έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό θα κρατήσει έως τα Χριστούγεννα ή το τέλος του έτους.
Όπως είπε, ενδέχεται να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς, μέχρι τις γιορτές, ενώ σημείωσε πως μπορεί να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 περίπου νεκρούς έως τα τέλη του 2021.
«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα.
Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα» είπε ο κ.Παυλάκης.

Τι συμβαίνει με την Omicron

Αναφερόμενος στην εξάπλωση της Omicron, ο κ.Παυλάκης ανέφερε πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο.
Παράλληλα, ο καθηγητής επισήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Delta, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Omicron.
«Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους.
Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται.
Έως τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά.
Ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες», τόνισε o κ.Παυλάκη για τις μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Προς δ’ δόση

Μάλιστα, αναφορικά με την αναμνηστική δόση, υπογράμμισε ότι καινούργιος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος, ενώ ανέφερε άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης