Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Χριστούγεννα με μέτρα – Για ακόμα 2 εβδομάδες αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Γώγος: Χριστούγεννα με μέτρα – Για ακόμα 2 εβδομάδες αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων
"Mε τη διασπορά που έχει προηγηθεί, θα έχουμε αυξημένους θανάτους, διασωληνώσεις και νοσηλεία σε ΜΕΘ, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες ακόμα", εκτίμησε ο Χ. Γώγος

Για «Χριστούγεννα με περιορισμούς» έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για εμβολιασμούς ειδικά στους άνω των 60 με μεγάλη νόσηση και θάνατο.
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως με τη διασπορά που έχει προηγηθεί, θα έχουμε αυξημένους θανάτους, διασωληνώσεις και νοσηλεία σε ΜΕΘ, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες ακόμα, άρα θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση.
«Κάνοντας και την 3η δόση δημιουργούμε τέτοιο ανοσιακό τείχος που μπορεί να παρακάμψει τις δυσκολίες του ιού, αλλά και να παρακάμψουμε όχι τόσο τη μετάδοση, όσο τη σοβαρή νόσηση και τη διασπορά του», τόνισε και πρόσθεσε πως είναι κρίσιμη η γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο.

Για μετάλλαξη Omicron

Το στέλεχος Omicron αποτελεί παραλλαγή ανησυχίας, καθώς έχει δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης στα κύτταρα, άρα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και πιθανής ανοσιακής διαφυγής, δηλαδή να μην αναγνωρίζει αντισώματα από προηγούμενη λοίμωξη η από εμβολιασμό, ανέφερε ο κ. Γώγος.
Συμπλήρωσε ότι παρόμοια χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής είχαν και το στέλεχος Βήτα και το Δέλτα, αλλά υπήρχε πάρα πολύ καλή κάλυψη από τα εμβόλια.
«Το ίδιο πιστεύουμε να συμβεί και για την Omicron», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης