Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αίσθηση προκαλεί η εμπλοκή ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ σε υπόθεση ναρκωτικών – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει, γιατί ανησυχεί η κυβέρνηση

Αίσθηση προκαλεί η εμπλοκή ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ σε υπόθεση ναρκωτικών –   Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει, γιατί ανησυχεί η κυβέρνηση
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και στους κόλπους της Δικαιοσύνης
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί η είδηση με τον υψηλόβαθμο δικαστικό του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και στους κόλπους της Δικαιοσύνης.
Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις νεαροί συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Ηλιούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα να τους πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο.

Δικαστικός...βαποράκι;

Πάνω τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία, όπως είπαν στους αστυνομικούς φέρεται να τους την είχε προμηθεύσει ο 66χρονος ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ.
Ο ίδιος όταν κατέβηκε κάτω και τον ρώτησαν οι αστυνομικοί αν τους γνωρίζει αποκρίθηκε θετικά.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού, όπου και φέρεται να εντοπίστηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν και οι τέσσερις σε αστυνομικό τμήμα των νοτίων προαστίων και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Το χρονικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η εμπλοκή του ανώτατου δικαστικού, που φέρεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στον δικαστικό κόσμο. Οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν, πως αυτός τους προμήθευσε τα ναρκωτικά.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/12) τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό και έναν Ινδό, να βγαίνουν από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο.
Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος υψηλόβαθμος δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας, γράφει η εφημερίδα Espresso.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο δικαστικός, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει.
Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού.
Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε εκεί κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.

Η υπόθεση «αγγίζει» την κυβέρνηση

Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς.
Ωστόσο, εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση, ενώ ως τώρα αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση.
Πρόκειται για υπόθεση, που αγγίζει και την κυβέρνηση, καθώς το υπουργικό συμβούλιο τον είχε επιλέξει για τη θέση του αντιπροέδρου του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή καταβλήθηκαν προσπάθειες να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεση με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό.
Αυτό, όμως, εντείνει ακόμη περισσότερο τα ερωτήματα για το τι ήθελαν οι ανήλικοι, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του 66χρονου και τι σχέση μπορεί να είχε μαζί τους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣτΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης