Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Ο κορωνοϊός θα μείνει, αλλά δεν θα είναι επιθετικός – Σταθεροποίηση κρουσμάτων

Παγώνη: Ο κορωνοϊός θα μείνει, αλλά δεν θα είναι επιθετικός – Σταθεροποίηση κρουσμάτων
Tα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες και πλέον, οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, ανέφερε η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Ο κορωνοϊός εδώ θα είναι, όμως δεν θα είναι επιθετικός όπως είναι και έτσι θα προχωρήσουμε απ’ ό,τι φαίνεται, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες και πλέον, οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ και «εκεί πρέπει να εστιάσουμε».
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, «η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι λίγα τα κρεβάτια».

Για εμβόλια

Ακόμη, η κα Παγώνη για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, υπογράμμισε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.
Ξεκαθάρισε δε, ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson& Johnson η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, ενώ τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες.
Τόνισε πως οι μεταμοσχευμένοι θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, εξηγώντας πως είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό.
Σημείωσε ότι στις δυο ομάδες 12 – 15 και 15 – 17 ετών τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλά και απηύθυνε έκκληση στις μητέρες να εμβολιάσουν τα παιδιά.
Όπως είπε, «οι μελέτες είναι θετικές και ασφαλείς για τα παιδιά».
Τέλος, ανέφερε πως «δεν ασχολούμαστε με αντισώματα και αριθμό αντισωμάτων, κάνουμε τις δόσεις κανονικά και την τρίτη δόση».

Για το εμβόλιο της γρίπης

Τέλος, αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, η κα Παγώνη σημείωσε ότι οι πολίτες μπορούν το κάνουν κανονικά καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όποτε θέλουν, συστήνοντας να αφήσουν μια εβδομάδα – 10 μέρες διαφορά από τον εμβόλιο κατά της COVID,
«Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έχουμε τα περιστατικά της γρίπης να πάνε να εμβολιαστούν και για τη γρίπη», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης